Voorspelling Real Madrid - Atlético Madrid: wie wint stadsderby in Saudi-Arabië?

Voorspelling Real Madrid - Atlético Madrid: wie wint stadsderby in Saudi-Arabië?

In amper 25 dagen staan stadsgenoten Real Madrid en Atlético Madrid drie keer tegenover elkaar. Begin februari in LaLiga, volgende week in de Copa del Rey en komende woensdag in de halve finale van de Spaanse supercup. Plaats van handeling niet het Bernabéu of het Metropolitano, maar het Al-Awwal stadion in Riyad, Saudi-Arabië.

Real Madrid - Atlético Madrid
Halve finale Supercopa
10 januari 2024, 20.00 uur
Al-Awwly stadion, Riyad (SaA)

Sinds het seizoen 2019/2020 is de strijd om de Spaanse supercup er eentje die zich met geen enkel ander land laat vergelijken. Niet alleen vindt deze strijd ver buiten de eigen landsgrenzen plaats, en niet in de zomer maar midden in de winter, ook wordt er een heuse eindronde afgewerkt. Naast de kampioen en bekerwinnaar doen ook de verliezend bekerfinalist en runner-up van LaLiga mee. Of, zoals dit jaar het geval is, de nummer drie wanneer een ploeg de beker wint en tweede wordt. En zo kan het dat Atlético (3e) en Real (bekerwinnaar en 2e) woensdag in Riyad een stadsderby afwerken.

Voor beide ploegen is het niet de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Afgelopen weekend wonnen Real en Atlético in de achtste finales van het bekertoernooi ieder van een divisies lager spelende club, waarna de loting de Madrilenen opnieuw aan elkaar koppelde. Het is voor de tweede keer dat beide clubs elkaar in deze vorm van de Supercopa treffen. In 2020 was het de finale, die Real na penalty’s won. Dit seizoen stonden beide ploegen in september al in competitieverband tegenover elkaar. Atlético won in eigen huis, met 3-1, en bracht Real daarmee de tot nu toe enige nederlaag dit seizoen in alle competities toe.

Op die nederlaag in het Metropolitano na draait Real dus een uitstekend seizoen. Halverwege de competitie is de ploeg van Carlo Ancelotti koploper – gedeeld met het Girona van Daley Blind – en in de Champions League bereikte Real zonder puntverlies de achtste finales. Het maakt de Koninklijke tot favoriet in het treffen met de stadsgenoot, maar we verwachten niet dat het makkelijk zal gaan. De verschillen tussen beide teams zijn doorgaans klein. Houden beide ploegen elkaar in Riyad de hele wedstrijd in bedwang?

WEDTIP 
Halftime/fulltime gelijkspel/gelijkspel > 5.25

Waar kun je Real - Atlético zien op tv?

De wedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid is woensdagavond vanaf 20.00 uur te zien op Ziggo Sport.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?