Voorspelling Vitesse – Feyenoord: klimt thuisploeg wat verder uit het dal?

Voorspelling Vitesse – Feyenoord: klimt thuisploeg wat verder uit het dal?

Heel voorzichtig lijkt er voor Vitesse wat licht aan het einde van de tunnel te verschijnen. Van de laatste drie Eredivisiewedstrijden ging er ‘maar’ één verloren. En na overwinningen op sc Heerenveen en AFC heeft de ploeg van Edward Sturing zich ook een plekje verschaft bij de laatste acht van de TOTO KNVB Beker. Kan Vitesse ook tegen Feyenoord een goed resultaat behalen?

Vitesse - Feyenoord
Eredivisie
21 januari 2024, 14.30 uur
GelreDome, Arnhem

Om nou te beweren dat de zorgen bij Vitesse voorbij zijn, nee. Het degradatiespook waart nog steeds rond in Arnhem. Want de zeventiende plek die op dit moment bezet wordt, zou aan het einde van de rit niet voldoende zijn voor handhaving. Het perspectief is wel iets rooskleuriger dan een maand of twee geleden, toen Phillip Cocu zijn ontslag indiende op het moment dat Vitesse laatste stond. Wie anders dan clubicoon Sturing nam het stokje over. Langzaam probeerde hij het elftal weer aan het voetballen te krijgen; met horten en stoten. Zo wonnen de Arnhemmers vlak voor de winterstop in één week tijd van Heracles Almelo (2-0) om vervolgens met maar liefst 5-0 klop te krijgen bij Almere City. Mogelijk was die nederlaag de wake-up-call die Vitesse nodig had. Daarna werd er twee keer gewonnen in de beker (van Heerenveen en AFC) en hielden Sturing en zijn mannen een punt over aan het Eredivisieduel met FC Utrecht. Is de weg omhoog ingezet?

Op voorhand zou je denken dat Vitesse weer helemaal opnieuw kan beginnen met een ongeslagen reeks met een wedstrijd tegen Feyenoord in het verschiet. Maar het vertrouwen bij de landskampioen heeft een flinke knauw gekregen na het (onnodige) gelijkspel tegen NEC van vorig weekend. Daardoor is de kans op titelprolongatie aanzienlijk geslonken. De achterstand op koploper PSV bedraagt inmiddels twaalf punten. Feyenoord moet zich zien op te laden voor een tegenstander die misschien wel een stuk gemotiveerder is. Neem daarbij dat de Rotterdammers bij Vitesse vaak moeite hebben de drie punten binnen te halen. Van de laatste zes onderlinge duels in de GelreDome won Feyenoord er slechts één. Alle ingrediënten lijken aanwezig voor een verlengde ongeslagen reeks voor Vitesse en nieuw puntenverlies voor Feyenoord.

WEDTIP 
Een gelijkspel > 7,00

Waar kun je Vitesse - Feyenoord zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord wordt zondagmiddag om 14.30 uur uitgezonden op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?