Voorspelling play-offs EK 2024: wordt het Polen of Wales voor Oranje in Hamburg?

Het Millennium Stadium in Cardiff

Voorspelling play-offs EK 2024: wordt het Polen of Wales voor Oranje in Hamburg?

Tegelijk met de oefeninterland van Nederland in en tegen Duitsland wordt in Cardiff bepaald wie de eerste tegenstander van Oranje wordt op het EK. Wales en Polen spelen de finale van de play-offs en de winnaar meldt zich op 16 juni in Hamburg voor de confrontatie met Oranje.

Wales - Polen
Finale play-offs EK 2024
Dinsdag 26 maart, 20.45 uur
Millennium Stadium, Cardiff (Wal)

Met de oefenwedstrijd tegen Schotland begon voor Ronald Koeman de voorbereiding op het Europees Kampioenschap van komende zomer. Maar zich voorbereiden op de eerste tegenstander op het EK kan de bondscoach pas na de interlandperiode van maart. Na donderdag is Koeman in ieder geval weer wat wijzer. Het aantal mogelijke tegenstanders ging van vier naar twee, al zal er in Zeist toch niemand gedacht hebben dat Estland of Finland straks in juni tegenover Oranje zou staan. Wales en Polen begonnen als grote favoriet aan hun halve finales maakten die rol meer dan waar. Polen had na een moeizaam eerste halfuur geen kind aan Estland (5-1) en ook Wales won met ruime cijfers. Finland werd met 4-1 verslagen.

Geen duidelijke favoriet

En dus krijgen we dinsdag de verwachte finale. Een favoriet is moeilijk aan te wijzen. Bij loting was voor de pla-offs al bepaald dat Wales in het geval van een finaleplaats thuis zou spelen en op basis van het thuisvoordeel heeft de ploeg van Rob Page de laagste quotering. Polen stelt daar natuurlijk de aanwezigheid van Robert Lewandowski tegenover. De spits van FC Barcelona scoorde niet tegen Estland maar was met een assist wel weer belangrijk voor zijn ploeg.

Beide teams scoren

Op het gebied van recente vorm doen de twee landen weinig voor elkaar onder. Polen verloor niet één van zijn laatste vijf interlands, Wales is zelfs al zeven wedstrijden ongeslagen. Kijken we naar prestaties in thuiswedstrijden van Wales dan zien we dat de ploeg vrijwel altijd scoort in eigen huis. De laatste keer dat de Welshmen daar niet in slaagden was in 2015, toen het 0-0 werd tegen Israël. En ook voor de laatste uitwedstrijd waarin Polen niet wist te scoren moeten we ver terug. Dat was in 2020 tegen Italië. Wie Oranje in Hamburg tegenover zich krijgt durven we niet te zeggen, de kans dat beide teams scoren achten we zeker aanwezig. Wij gaan voor een verlenging na een 1-1 eindstand.

WEDTIP 
Correct score 1-1 > 5.75

Waar kun je de Wales - Polen zien op tv?

De finale van de play-offs tussen Wales en Polen kun je dinsdagavond vanaf 20.45 uur zien op ZIGGO Sports.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?