1. FC Union Berlin

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Union Berlin: statistieken Bundesliga

Komende vrijdag staat 1. FSV Mainz 05 tegen 1. FC Union Berlin op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Union in het voordeel tegen Mainz. Wat wordt het deze keer in de MEWA ARENA?

fsv mainz fans

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Union. In Stadion An der Alten Försterei won Union met 4-1. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Bundesliga. Van deze wedstrijden won Mainz één keer, Union won er vijf en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Union het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Mainz won niet, tweemaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Union Berlin
Bundesliga
20.30, MEWA ARENA
Scheidsrechter, Florian Badstübner

Terugkijkend: Union wint meer onderlinge duels dan Mainz

De ploeg uit Mainz en Die Eisernen troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Bundesliga:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zestien goals. Dit is een gemiddelde van 1,78 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 40 keer op goal geschoten, gemiddeld 4,44 keer per wedstrijd. Beide teams schoten even vaak op doel.
  • Zevenmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,78. Die Eisernen maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk zevenmaal.

Mainz al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Mainz heeft het moeilijk en kan de laatste zeven wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Mainz gelijk tegen Wolfsburg. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Mainz twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Mainz de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats 1. FSV Mainz 05:

• scoorde veertien goals deze competitie in zeventien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,82.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zes van deze goals en uit acht doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 53 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,12 keer per wedstrijd.

Spelerstats 1. FSV Mainz 05:

• Lee Jae-sung scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Karim Onisiwo gaf driemaal een assist.

Union kleurloos

De ploeg uit Berlijn kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel speelde Union gelijk tegen Freiburg. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Berlijn twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Union de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FC Union Berlin:

• maakte zeventien doelpunten in zestien competitieduels, een gemiddelde van 1,06.
  • scoorde thuis tien keer en uit zevenmaal.