19.00
Athletic_Club
Athletic Club

Barcelona - Athletic Club: statistieken LaLiga

Aanstaande zaterdag speelt Barcelona thuis tegen Athletic Club in de 2e ronde van de LaLiga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kunnen de de spelers van Athletic Club de winstreeks van Barça doorbreken?

Barcelona

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar twaalfmaal tegen in de LaLiga. Van deze duels won Barça zevenmaal, Athletic Club won er één en vier keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Barca het op papier beter: de ploeg won vijf keer, verloor nul wedstrijden en speelde nul keer gelijk. Athletic won tweemaal, éénmaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Barcelona - Athletic Club
LaLiga
19.00, Estadi Olímpic Lluís Companys

Terugblik: Barca wint onderlinge duels vaker dan Athletic

Barça en de spelers van Athletic Club kwamen elkaar sinds 2018 twaalfmaal tegen in de LaLiga:
  • Er vielen 24 goals, gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk dertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,08 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 77 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,42 schoten per wedstrijd. Spelers van Barca schoten het vaakst, namelijk 43 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Barca scoorde met drie kopballen de meeste.

Zegereeks Barca

Barça is goed op dreef. De club kon de laatste vijf wedstrijden winnen. De vorige competitiewedstrijd won Barca van Valencia met 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Barcelona alles. Barca hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Barcelona:

• maakte 81 doelpunten in 39 competitieduels, een gemiddelde van 2,08.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 43 van deze goals en uit 38 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 161 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,13 keer per wedstrijd.

Spelerstats Barcelona:

• Robert Lewandowski is de topscorer van Blaugrana deze competitie, met twee doelpunten.
  • Robert Lewandowski scoorde éénmaal met de linkervoet.
  • Robert Lewandowski maakte één goal met de rechtervoet.

Athletic Club zonder richting

Athletic Club kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel speelde Athletic gelijk tegen Getafe. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels won Athletic Club twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. Athletic hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Athletic Club:

• scoorde 62 goals deze competitie in 39 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,59.
  • scoorde thuis 43 keer en uit negentienmaal.
  • spelers schoten 113 keer op goal, gemiddeld 2,9 keer per duel.