Almere
Almere City FC

Fortuna Sittard - Almere City FC: statistieken Eredivisie

Komende vrijdag staat Fortuna Sittard tegen Almere City FC op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Fortuna heeft historisch het overwicht bij treffers met Almere City. Kunnen de Limburgers dit doortrekken?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won Fortuna één keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Fortuna op papier beter dan Almere City. De formatie uit Sittard won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. De ploeg uit Flevoland won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

Fortuna Sittard - Almere City FC
Eredivisie
20.00, Fortuna Sittard Stadion
Scheidsrechter, Joey Kooij

Terugkijkend: Fortuna wint meer onderlinge duels dan Almere City

De ploeg uit Sittard en de Almeerders troffen elkaar vanaf 2018 twee keer in de Eredivisie:
  • Er vielen drie goals, gemiddeld 1,5 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk twee goals. Dit is een gemiddelde van 1 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er dertien keer op goal geschoten, gemiddeld 6,5 keer per wedstrijd. de Limburgers schoten het vaakst op doel, namelijk acht keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,5. De groen-gelen maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

De Limburgers kleurloos

De ploeg uit Sittard kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Fortuna boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Go Ahead. Het werd 2-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Sittard één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Fortuna de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Fortuna Sittard:

• scoorde 39 goals deze competitie in 35 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,11.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 27 van deze goals en uit twaalf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 126 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,6 keer per wedstrijd.

Spelerstats Fortuna Sittard:

• Alen Halilovic en Makan Aïko zijn de topscorers van de formatie uit Sittard deze competitie, met ieder één doelpunt.
  • Makan Aïko maakte één goal uit een kopbal.
  • Alen Halilovic scoorde éénmaal met de linkervoet.
  • Kristoffer Peterson en Mitchell Dijks gaven éénmaal een assist.