Monza - Genoa: statistieken Serie A

Komende zaterdag staat Monza tegen Genoa op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Monza heeft historisch het overwicht maar Genoa lijkt in betere vorm. Kunnen de spelers van Monza dit doortrekken?

Monza

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Serie A. Alle duels werden gewonnen door Monza.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Genoa het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Monza won niet, driemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Monza - Genoa
Serie A
20.45, U-Power Stadium
Scheidsrechter, Maurizio Mariani

Terugblik: Monza wint onderlinge duels vaker dan Genoa

Monza en de spelers van Genoa kwamen elkaar sinds 2018 tweemaal tegen in de Serie A:
  • Er werden zes doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vier goals. Dit is een gemiddelde van 2 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er zeven keer op goal geschoten, gemiddeld 3,5 keer per wedstrijd. Spelers van Genoa schoten het vaakst, namelijk vier keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,5. Monza scoorde met één kopbal de meeste.

Monza al een tijdje zonder winst

Monza heeft het zwaar en kan de laatste tien duels geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Monza gelijk tegen Empoli. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitieduels verloor Monza drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Monza de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Monza:

• scoorde 39 goals deze competitie in 39 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1.
  • scoorde thuis 23 keer en uit zestienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 92 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,36 keer per wedstrijd.