Twente
FC Twente

NEC - FC Twente: statistieken Eredivisie

Komende zaterdag staat NEC tegen FC Twente op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Twente in het voordeel tegen NEC. Wat wordt het deze keer in het Goffertstadion?

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (3-3) in Enschede. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Eredivisie. Van deze duels won de club uit Nijmegen éénmaal en De Trots van het Oosten won er drie.

De afgelopen vijf competitiewedstrijden lijken de resultaten van de twee clubs op elkaar: de ploegen wonnen ieder drie keer en verloren één wedstrijd.

NEC - FC Twente
Eredivisie
16.30, Goffertstadion
Scheidsrechter, Martin van den Kerkhof

Terugkijkend: Twente wint meer onderlinge duels dan NEC

De ploeg van Rogier Meijer en de Enschedeërs troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de Eredivisie:
  • Er werden zestien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,2 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk veertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,8 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 37 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,4 keer per wedstrijd. de Tukkers schoten het vaakst op doel, namelijk 21 keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,4. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

NEC scoort veel

De Nijmegenaren scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,4 doelpunten. De vorige competitiewedstrijd speelde NEC gelijk tegen Feyenoord (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Nijmegenaren drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. NEC hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats NEC:

• maakte 33 doelpunten in zeventien competitieduels, een gemiddelde van 1,94.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twintig van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • spelers schoten 50 keer op goal, gemiddeld 2,94 keer per duel.

Spelerstats NEC:

• Magnus Mattsson is met tien goals de topscorer van de Nijmegenaren in deze competitie.
  • Magnus Mattsson scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Mathias Ross en Koki Ogawa maakten ieder twee goals uit een kopbal.
  • Koki Ogawa en Elayis Tavsan maakten ieder twee goals met de linkervoet.
  • Magnus Mattsson scoorde acht keer met de rechtervoet.
  • Magnus Mattsson gaf vier keer een assist.

Twente scoort veel

De Enschedeërs scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,2 doelpunten. De vorige competitiewedstrijd won Twente van AZ met 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Enschedeërs drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. Twente hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats FC Twente:

• scoorde 36 goals deze competitie in zeventien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,12.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden negentien van deze goals en uit zeventien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 54 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,18 keer per wedstrijd.