18.45
Pec zwolle
PEC Zwolle

NEC - PEC Zwolle: statistieken Eredivisie

Aanstaande zaterdag speelt NEC thuis tegen PEC Zwolle in de 3e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. NEC heeft historisch het overwicht bij treffers met PEC. Kunnen de Nijmegenaren dit doortrekken?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won NEC twee keer en twee keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert NEC op papier beter dan PEC. De club uit Nijmegen won twee keer, verloor drie wedstrijden en speelde nul keer gelijk. De club uit Zwolle won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

NEC - PEC Zwolle
Eredivisie
18.45, Goffertstadion
Scheidsrechter, Sander van der Eijk

Terugkijkend: NEC wint meer onderlinge duels dan PEC

De club uit Nijmegen en de Blauwvingers kwamen elkaar sinds 2018 viermaal tegen in de Eredivisie:
  • Er vielen twaalf goals, gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er 27 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,75 keer per wedstrijd. Spelers van NEC schoten het vaakst, namelijk zeventien keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,25. De Nijmegenaren maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

De ploeg van Rogier Meijer scoort veel

De ploeg van Rogier Meijer scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor NEC van AZ met 0-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Nijmegenaren twee duels en verloren er drie NEC hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats NEC:

• maakte 69 doelpunten in 36 competitieduels, een gemiddelde van 1,92.
  • scoorde thuis 36 keer en uit 33 keer.
  • de spelers schoten in totaal 134 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,72 keer per wedstrijd.

Spelerstats NEC:

• Kodai Sano is de topscorer van de ploeg van Rogier Meijer deze competitie, met één doelpunt.
  • Kodai Sano maakte één goal uit een kopbal.
  • Bart van Rooij gaf éénmaal een assist.

PEC al een tijdje zonder winst

De club uit Zwolle heeft het moeilijk en kan de laatste vijf wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor PEC van Feyenoord. Het werd 1-5. De afgelopen vijf competitieduels verloor de club uit Zwolle vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield PEC de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats PEC Zwolle:

• scoorde 46 goals deze competitie in 36 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,28.
  • scoorde thuis twintig keer en uit 26 keer.
  • spelers schoten 120 keer op goal, gemiddeld 3,33 keer per duel.