CD Leganés

Rayo Vallecano - CD Leganés: statistieken LaLiga

Komende zaterdag staat Rayo Vallecano tegen CD Leganés op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Leganés lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Vallecano, maar zijn de spelers van Rayo Vallecano in Vallecas in betere vorm?

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. Deze duels werden allemaal in winst omgezet door Leganés.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Vallecano het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Leganés won niet, driemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Rayo Vallecano - CD Leganés
LaLiga
16.15, Vallecas
Scheidsrechter, Alejandro Muniz

Terugblik: Leganés wint onderlinge duels vaker dan Vallecano

Rayo Vallecano en de spelers van CD Leganés troffen elkaar vanaf 2018 twee keer in de LaLiga:
  • Er vielen vier goals, gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er twaalfmaal op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6 schoten per wedstrijd. Spelers van Vallecano schoten het vaakst, namelijk zeven keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 1. Leganés scoorde met twee kopballen de meeste.

Vallecano al een tijdje ongeslagen

Rayo Vallecano speelt stabiel. De laatste drie wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd speelde Vallecano gelijk tegen Girona (0-0). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Rayo Vallecano één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Vallecano de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Rayo Vallecano:

• maakte acht doelpunten in zeven competitieduels, een gemiddelde van 1,14.
  • scoorde thuis vijf keer en uit driemaal.
  • de spelers schoten in totaal zestien keer op goal. Dit is gemiddeld 2,29 keer per wedstrijd.

Spelerstats Rayo Vallecano:

• Unai López is met twee goals de topscorer van de spelers van Rayo Vallecano in deze competitie.
  • Unai López scoorde twee keer met de rechtervoet.

Leganés al een tijdje zonder winst

CD Leganés heeft het zwaar en kan de laatste vijf duels geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Leganés gelijk tegen Getafe. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels verloor CD Leganés drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. Leganés hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats CD Leganés:

• maakte vier doelpunten in zeven competitieduels, een gemiddelde van 0,57.
  • scoorde thuis twee keer en uit tweemaal.
  • spelers schoten twaalf keer op goal, gemiddeld 1,71 keer per duel.