Bochum
VfL Bochum

RB Leipzig - VfL Bochum: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat RB Leipzig tegen VfL Bochum op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Leipzig heeft historisch het overwicht bij treffers met Bochum. Kunnen Die Roten Bullen dit doortrekken?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zesmaal tegen in de Bundesliga. Van deze duels won de ploeg uit Leipzig viermaal, de ploeg uit Bochum won er één en één keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Leipzig het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. Bochum won tweemaal, driemaal verloren en niet gelijkgespeeld.

RB Leipzig - VfL Bochum
Bundesliga
15.30, Red Bull Arena

Terugkijkend: Leipzig wint meer onderlinge duels dan Bochum

De ploeg uit Leipzig en Der Blau kwamen elkaar sinds 2018 zesmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er werden veertien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,33 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negen doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,5 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 34 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,67 schoten per wedstrijd. Die Roten Bullen schoten het vaakst op doel, namelijk 24 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Leipzig al een tijdje ongeslagen

Die Roten Bullen kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste elf wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde Leipzig gelijk tegen Eintracht. Het werd 2-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Roten Bullen twee duels en speelden er drie gelijk. Leipzig hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats RB Leipzig:

• scoorde 77 goals deze competitie in 34 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,26.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 40 van deze goals en uit 37 doelpunten.
  • spelers schoten 146 keer op goal, gemiddeld 4,29 keer per duel.