17.00
Real Valladolid

Real Madrid - Real Valladolid: statistieken LaLiga

Komende zondag staat Real Madrid tegen Real Valladolid op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Real in het voordeel tegen Valladolid. Wat wordt het deze keer in Estadio Santiago Bernabéu?

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Real zeven keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Real het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. Valladolid won éénmaal, niet verloren en niet gelijkgespeeld.

Real Madrid - Real Valladolid
LaLiga
17.00, Estadio Santiago Bernabéu

Terugkijkend: Real wint meer onderlinge duels dan Valladolid

De Koninklijke en de spelers van Real Valladolid kwamen elkaar sinds 2018 achtmaal tegen in de LaLiga:
  • Er werden twintig doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,5 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk veertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,75 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 59 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,38 schoten per wedstrijd. Los Blancos schoten het vaakst op doel, namelijk 37 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,5. Real scoorde met vier kopballen de meeste.

De Koninklijke al een tijd zonder verlies

De Koninklijke speelt stabiel. De laatste 33 wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd speelde Real gelijk tegen Mallorca (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won de Koninklijke twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. Real hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft. Ferland Mendy speelt het komende duel niet, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats Real Madrid:

• scoorde 88 goals deze competitie in 39 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,26.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 48 van deze goals en uit 40 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 168 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,31 keer per wedstrijd.