Voorspelling AEK Athene - Ajax: heet avondje voor dolend Ajax

De OPAP Arena, in de volksmond het Agia Sophia Stadion, de thuishaven van AEK Athene

Voorspelling AEK Athene - Ajax: heet avondje voor dolend Ajax

Na de knotsgekke thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille wacht Ajax in de Europa League nu het uitduel met AEK Athene. De Grieken boekten onverwacht een overwinning in Engeland tegen Brighton en zijn dus een geduchte tegenstander voor de Amsterdammers, die nog altijd zoekende naar vorm zijn.

AEK Athene - Ajax
Europa League
5 oktober, 18.45 uur
Agia Sofiastadion, Athene (Gri)

Ajax leek afgelopen weekend in Waalwijk op weg naar de tweede competitiezege, maar de ongelukkige botsing tussen Brian Brobbey en RKC-keeper Etienne Vaessen en diens zware blessure maakten een vroegtijdig einde aan de wedstrijd. En dus staan de Amsterdammers nog altijd diep verstopt in het rechterrijtje van de Eredivisie, op de 15e plaats. Al is de ploeg van Maurice Steijn in verliespunten gewoon zesde. In de Europa League kende Ajax een chaotische start. Thuis tegen Olympique Marseille werd het 3-3, in een duel tussen twee teams die in zware crisis verkeren.

De wedstrijd had Steijn naar eigen zeggen aanknopingspunten gegeven, maar tegen Feyenoord bleek eens te meer dat het lek bij Ajax allesbehalve boven is. En dat belooft weinig goeds voor de uitwedstrijd bij AEK, dat zelfs voor een ploeg in vorm een lastige horde is. Maar ook AEK beleeft geen geweldige seizoensstart, ondanks die knappe 3-2 overwinning bij Brighton in de Europa League. In de Griekse competitie staat de regerend kampioen na zes wedstrijden vijfde. Afgelopen weekend verloor AEK met 2-0 bij OFI Kreta.

Ondanks die magere resultaten in de competitie is het moeilijk geloven dat Ajax een positief resultaat mee kan nemen uit Griekenland. Daarvoor was het optreden van de Amsterdammers afgelopen weekend in Waalwijk opnieuw te mager. Ajax leidde weliswaar op het moment van staken, maar van harte ging het niet. Toch heeft Steijn gelijk als hij opnieuw aanknopingspunten heeft gezien. Aanvallend maakte Carlos Forbs een bedrijvige indruk en de goal die Brobbey maakte zal de spits het nodige vertrouwen geven.

We verwachten zeker een doelpuntje van Ajax, maar of dat genoeg gaat zijn voor de overwinning in de Griekse heksenketel is sterk de vraag. Wint Ajax niet en worden er minstens drie doelpunten gescoord, dan verdubbel je jouw inleg. Denk je wel dat Ajax gaat winnen? Dan is de tweede wedtip voor jou!

WEDTIPS
Dubbele kans AEK wint/gelijkspel en over 2,5 doelpunten > 2.18

Ajax wint, beide teams scoren en Brian Brobbey scoort > 7.75

Waar kun je AEK Athene - Ajax zien op tv?

De wedstrijd in de Europa League tussen AEK Athene en Ajax is donderdagavond vanaf 18.45 uur te zien op Veronica of ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?