Voorspelling Ajax-Brighton: kan aanvallender Ajax wel resultaat halen?

Ajax

Voorspelling Ajax-Brighton: kan aanvallender Ajax wel resultaat halen?

In wat met recht een rampseizoen genoemd mag worden heeft Ajax gek genoeg nog alle kansen op Europese overwintering. De Amsterdammers staan met twee uit drie weliswaar laatste in de Europa League-poule, maar doen zelfs nog mee om een plek in de knock-outfase van het tweede Europese toernooi. Maar om dat zo te houden, moet er thuis wel gewonen worden van Brighton & Hove Albion.

Ajax - Brighton & Hove Albion
Poule B Europa League
9 november,18.45 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

En laat die ploeg Ajax twee weken geleden in de Engelse badplaats nou net van het kastje naar de muur hebben gestuurd. Eigenlijk moeten we zeggen nog maar twee weken geleden. Voor Ajacieden zal het als veel langer voelen. In de tussentijd kregen de zo geplaagde Amsterdammers - na een eerste teken van herstel in de eerste helft - op de broek bij PSV, kwam er met John van 't Schip een nieuwe trainer en won Ajax in de Eredivisie met soms redelijk tot goed voetbal van FC Volendam en SC Heerenveen. Al hadden beide ploegen ook zomaar met een punt uit de Johan Cruijff Arena kunnen lopen.

Maar al met al is de temperatuur in Amsterdam de laatste weken een paar graden gestegen. Het dieptepunt van de enorme crisis heeft Ajax inmiddels wel achter zich gelaten. Moest interim-trainer Hedwiges Maduro in Brighton de bus nog parkeren om de schade te beperken, zijn opvolger kan zich al meer op aanvallen concentreren. Hoewel Ajax achterin nog altijd behoorlijk kwetsbaar is, liet het de afgelopen weken zien wel degelijk te kunnen voetballen. En tot kansen te komen en doelpunten te kunnen maken. We verwachten een veel aanvallender Ajax in de thuiswedstrijd tegen Brighton. Toen kwamen de Amsterdammers maar tot één poging tussen de palen, lukt het donderdag het vijandelijke doel minstens vijf keer onder vuur te nemen?

WEDTIP
Ajax minstens 5 schoten op doel > 2.50

Een Ajax dat met durf en lef speelt maakt donderdagavond zeker kans op een goed resultaat tegen Brighton. De ploeg waar Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en oud-Ajacied Joël Veltman spelen is bepaald niet in goede vorm. De zege op Ajax was de enige overwinning van Brighton in acht wedstrijden. Na de eerste ontmoeting met de Amsterdammers speelde de ploeg van Roberto De Zerbi twee keer met 1-1 gelijk, tegen laagvliegers Fulham en Everton. Het gaat te ver Ajax favoriet te noemen, daarvoor is het nog te broos bij de ploeg van Van 't Schip, maar we verwachten meer een wedstrijd dan twee weken geleden. En dan is een goed resultaat absoluut mogelijk. Verliest Ajax niet in een doelpuntrijke wedstrijd? Je pakt er 4,5 keer je inleg mee!

WEDTIP
Dubbele kans Ajax of een gelijkspel en meer dan 3,5 doelpunten > 4.50

Waar kun je Ajax - Brighton zien op tv?

De Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Brighton is donderdagavond vanaf 18.45 uur te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?