Voorspelling Ajax – sc Heerenveen: zet Ajax de weg omhoog in?

Ajax

Voorspelling Ajax – sc Heerenveen: zet Ajax de weg omhoog in?

Donderdag slaagde Ajax er eindelijk in de tweede driepunter van dit seizoen bij te schrijven. Tegen FC Volendam ging het bij tijd en wijle nog wat moeizaam, maar positief was dat de Amsterdammers veel kansen creëerden en er daarvan ook twee benutten. Lukt het de ploeg van John van ’t Schip om zondag al de volgende overwinning bij te schrijven in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen?

Ajax - sc Heerenveen
Eredivisie
5 november 2023, 16.45 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Vijftiende. Nog steeds een plek die Ajax-onwaardig is, maar in ieder geval niet meer zo dramatisch als de achttiende en laatste positie. Normaal gesproken zou een 2-0 zege op Volendam mager zijn voor Ajax-begrippen. In deze fase tellen echter alleen de punten. Van ’t Schip zag in zijn eerste wedstrijd als oefenmeester van de Amsterdammers een team dat ervoor wilde gaan, de tegenstander terugdrong en het vijandelijke doel veelvuldig onder vuur nam. Het vizier kon wel iets scherper als je van dertig doelpogingen er slechts twee raak schiet. Iets waar Van ’t Schip de komende weken aan moet werken. Hij merkte ongetwijfeld ook op dat het vertrouwen nog erg broos is. Er sloop wat angst in de ploeg toen het in de slotfase nog maar 1-0 stond en Volendam nadrukkelijk op de Ajax-deur klopte. De thuisploeg bleef overeind, en Chuba Akpom kon de score nog verdubbelen. Er gloort licht aan het einde van de tunnel.

Zondag treft Ajax met sc Heerenveen een opponent van een ander kaliber dan Volendam. Hoewel de echte topvorm bij de Friezen ontbreekt, wisten ze de laatste twee duels wel te winnen. Vorig weekend werd Heracles Almelo in de Eredivisie met 3-0 verslagen. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker was Heerenveen met 5-1 te sterk voor VVV-Venlo. Is de formatie van Kees van Wonderen ook in staat het Ajax lastig te maken? ‘Lastig maken’ zou voor Heerenveen al een hele prestatie zijn als we naar de recente resultaten in de Johan Cruijff Arena kijken. In de laatste drie edities verloor de Friese club met 5-1 en twee keer 5-0. Dat zijn uitslagen waar Ajax op dit moment alleen maar van kan dromen. Wij verwachten een goed Heerenveen, dat misschien wel een puntje kan meenemen uit Amsterdam.

WEDTIP 
Gelijkspel en beide team scoren > 5,25

Waar kun je Ajax - Heerenveen zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en Heerenveen is zondagmiddag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?