Voorspelling Ajax - Ludogorets: wint Ajax opnieuw ruim van Bulgaren?

Ajax

Na de 1-4 zege op bezoek bij Ludogorets staat Ajax al met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League. De return in de Johan Cruijff Arena lijkt op voorhand een formaliteit. Wordt het opnieuw een grote zege voor de Amsterdammers?

Ajax - Ludogorets Razgrad
Play-offs Europa League
31 augustus, 20.00 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Met een marge van drie mag Ajax de groepsfase van de Europa League natuurlijk nooit meer uit handen geven. De ploeg van Maurice Steijn dankt die uitgangspositie vooral aan een effectieve eerste helft vorige week in Bulgarije. Aan de hand van een excellerende Mohammed Kudus stond het halverwege 0-3 en vlak na rust maakte de aanvaller er ook 0-4 van. Daarna nam Ajax gas terug en redde Ludogorets vanaf de penaltystip de eer. Althans, zo zou je het met een staaltje scorebordjournalistiek kunnen omschrijven. De realiteit was dat Ajax in de tweede helft zo ver terugviel dat het blij mocht zijn dat de 0-4 voorsprong niet als sneeuw voor de zon verdween. Dat dankte het voor een groot deel aan Jay Gorter. De keeper had een aantal spectaculaire reddingen in huis en voorkwam daarmee dat de Bulgaren alsnog met goede hoop naar Amsterdam zouden afreizen voor de return.

Hoe dan ook was de overwinning in Razgrad er eentje voor het vertrouwen van het nieuwe Ajax, dat het in de return zonder de smaakmaker van de heenwedstrijd moet doen. Kudus maakte een transfer naar West Ham United. Voor Ajax is het zaak de wedstrijd snel in het slot te gooien en te voorkomen dat de Bulgaren een sprankje hoop krijgen. Een vroeg goal zal aan alle overgebleven illusies een eind maken. Dan kan het ook wel weer een ruime zege worden. Des te vervelender is het dat Steven Berghuis ziek is. Samen met Kudus was Berghuis de uitblinker in de eerste helft vorige week. Of hij mee kan spelen is nog niet bekend. Een basisplaats lonkt daarom voor Carlos Forbs. De jonge Portugese nieuwkomer viel in de heenwedstrijd in de tweede helft in en liet een prima indruk achter. Scoort Forbs en wint Ajax? Dan pak je ruim drie keer je inleg!