Voorspelling Ajax – Marseille: kunnen Amsterdammers crisis afwenden?

Ajax

Voorspelling Ajax – Marseille: kunnen Amsterdammers crisis afwenden?

Deze week ging het nauwelijks over voetbal bij Ajax. Technisch directeur Sven Mislintat zou van trainer Maurice Steijn af willen vanwege de slechte resultaten. Op zijn beurt moet Mislintat zelf ook vrezen voor zijn positie vanwege vermeende belangenverstrengeling bij een transfer. Je zou bijna vergeten dat donderdagavond ‘gewoon’ de eerste poulewedstrijd in de Europa League wacht tegen het eveneens geplaagde Olympique Marseille. Wat voor duel kunnen we verwachten?

Ajax - Olympique Marseille
Groep B Europa League
21 september, 21.00 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Heeft onrust binnen de club weerslag op het veld? Dat is altijd de vraag bij een (dreigende) crisis. Steijn kon dat in aanloop naar deze wedstrijd niet ontkennen. Toch weet hij ook dat het niet veel slechter kan gaan met zijn ploeg. De enige zege die Ajax in de Eredivisie boekte was in de openingsronde tegen Heracles Almelo. Daarna volgden twee gelijke spelen en een nederlaag tegen FC Twente. Tussendoor plaatsten de Amsterdammers zich wel voor de groepsfase van de Europa League door Ludogorets uit te schakelen. Gelukkig had Ajax in de heenwedstrijd al het verschil gemaakt, want de return in de Johan Cruijff Arena was het aangluren nauwelijks waard. En dat kunnen we eigenlijk van alle duels zeggen. Natuurlijk, al die nieuwe spelers moeten op elkaar ingespeeld raken. In het topvoetbal is daar alleen geen tijd voor. Of Steijn erin slaagt om vier dagen na de zeperd in Enschede een winnend team het veld op te sturen? Wij denken van niet. Maar omdat de tegenstander ook niet in de beste fase zit (lees hieronder) moet een gelijkspel er wel inzitten.

WEDTIP 
Een gelijkspel > 3,65

Een club die na vijf competitiewedstrijden nog geen enkele keer verloren heeft, doet het normaal gesproken goed. Maar voor Olympique Marseille geldt dat niet. De laatste twee duels in de Ligue 1 resulteerden in een remise. Daarnaast kon het vertoonde spel niet bepaald bekoren. En dan was daar vorige maand ook nog uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League. Supporters van l'OM raakten op z’n zachts gezegd wat onrustig. Dat was voor trainer Marcelino sein om daags voor de wedstrijd in Amsterdam op te stappen. Het moge duidelijk zijn dat er bij Olympique ook geen sprake is van een goede voorbereiding op het Europese treffen. Twee geplaagde clubs tegen elkaar; dat kan zomaar uitmonden in een saaie wedstrijd waarin de angst om te verliezen regeert.

WEDTIP 
Uitslag 0-0 > 12,00

Waar kun je Ajax - Olympique Marseille zien op tv?

De wedstrijd in de Europa League tussen Ajax en Olympique Marseille is donderdagavond vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?