Voorspelling AZ – Aston Villa: brengt thuisploeg nr. 5 van Engeland in problemen?

Vlag AZ Conference League

Voorspelling AZ – Aston Villa: brengt thuisploeg nr. 5 van Engeland in problemen?

In de spannende poule E van de Conference League – iedereen heeft drie punten – staat er voor AZ een pittige thuiswedstrijd op het programma. De huidige nummer vijf van de Premier League, Aston Villa, komt op bezoek in Alkmaar. Kunnen de mannen van Pascal Jansen de club uit Birmingham van de zege afhouden?

AZ - Aston Villa
Poule E Conference League
26 oktober, 18.45 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

Met nog vier wedstrijden voor de boeg kan het werkelijk nog alle kanten op in groep E. Iedere club heeft één keer gewonnen en één keer verloren. Een nederlaag hoeft dus niet perse desastreus te zijn. Toch zal AZ natuurlijk willen winnen van Aston Villa. En dat kan nog een flink karwei worden. De Engelsen zijn namelijk aan een goed jaar bezig. In oktober 2022 werd succescoach Unai Emery vastgelegd. Dat heeft Villa geen windeieren gelegd. De club eindigde als zevende in de Premier League; de hoogste klassering sinds 2010. Daardoor veroverde Villa na dertien jaar weer eens een Europees ticket. In een poule met naast AZ ook nog Legia Warschau en Zrinjski Mostar moet een plekje in de volgende ronde tot de mogelijkheden behoren. In eigen land is de zevenvoudig Engels kampioen voortvarend begonnen. Villa staat vijfde op slechts vier punten achterstand van koploper Tottenham Hotspur. Met de vorm zit het dus wel goed.

Ook AZ zit in een goede fase getuige de ongeslagen status in de Eredivisie en de tweede plek op de ranglijst achter PSV. Maar in Alkmaar weet men inmiddels dat de lat hoger ligt in Europa. Tegen Zrinjski Mostar werd een 0-3 voorsprong weggegeven (uitslag 4-3) en de zege op Legia was uiterst benauwd: 1-0. Wil AZ het Villa lastig maken, dan moet het beter. Wij verwachten wel een spannende wedstrijd, waarin de ploeg van Emery nipt aan het langste eind trekt.

WEDTIP 
Betbuilder: Villa wint, beide teams scoren en Villa wint met handicap -1 > 8,00

Waar kun je AZ - Aston Villa zien op tv?

De Conference League-wedstrijd tussen AZ en Aston Villa is donderdagavond vanaf 18.45 uur te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?