Voorspelling AZ - Legia Warschau: neemt Pavlidis AZ nu ook Europees bij de hand?

AZ beleefde twee weken geleden een van de meest memorabele Europese avonden uit de historie, en niet in positieve zin. De Alkmaarders gaven in Bosnië een 0-3 voorsprong uit handen tegen Zrinsjki en verloren nog met 4-3. Dat betekent dat er donderdag eigenlijk wel gewonnen móet worden van Legia Warschau wil AZ overwintering in de Conference League nog in eigen hand houden.

AZ - Legia Warschau
Conference League
5 oktober, 21.00 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

Halverwege leek de wedstrijd in Mostar al helemaal gespeeld. AZ was tegen Zrinsjki vlak voor rust op een comfortabele 0-3 voorsprong gekomen en niets stond een ruime overwinning meer in de weg. Maar in de tweede helft stortte de ploeg van Pascal Jansen helemaal in elkaar. Het werd vlak na rust 1-3, twintig minuten voor tijd binnen twee minuten 2-3 en 3-3 en de remontada van de thuisploeg was tien minuten voor tijd compleet: 4-3. Het was niet de eerste keer dat AZ dit nog prille Europese seizoen zichzelf lelijk in de problemen bracht. In de play-offs tegen Brann Bergen liep het nog goed af. Toen verspeelde AZ een 1-3 voorsprong en plaatsten de Noord-Hollanders zich via strafschoppen voor de groepsfase.

Legia Warschau begon met een 3-2 overwinning op Aston Villa aan de Conference League. De ploeg van trainer Kosta Runjaic had er toen al drie kwalificatierondes op zitten. Wat opvalt aan de resultaten van Legia in Europees verband is dat niets vanzelf gaat én dat het doelpunten regent. Tegen Ordabasy uit Kazachstan ging het nog bijna fout, tegen Austria Wien maakte Legia pas in de 10e minuut van de blessuretijd de beslissende 3-5 en tegen Midtjylland moesten strafschoppen de beslissing brengen. Gemiddeld vielen er vijf doelpunten in een Europese wedstrijd van de Polen.

Voor de voorhoede van AZ liggen er dus mogelijkheden, en met een spits van het kaliber Vangelis Pavlidis zou je zeggen dat het wel goed moet komen. De Griek scoorde in alle zeven competitiewedstrijden van AZ dit seizoen en de teller staat inmiddels alweer op negen treffers. Daarmee is Pavlidis goed voor bijna de helft van alle goals van de Alkmaarders. Opvallend genoeg staat de teller in vijf Europese wedstrijden nog op nul. Neemt de topscorer zijn ploeg nu ook in Europa bij de hand? Voor twee doelpunten van de Griek krijg je 6,5 keer je inleg!

WEDTIPS
Pavlidis scoort minstens twee keer > 6.50

Waar kun je AZ - Legia Warschau zien op tv?

De wedstrijd in de Europa League tussen AZ tegen Legia Warschau is donderdagavond vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.