Voorspelling AZ – Santa Coloma: haalt AZ in eigen huis wel uit?

Vlag AZ Conference League

Alles en iedereen bij AZ had gehoopt – en stiekem ook wel verwacht – dat de return in de derde voorronde van de Conference League tegen Santa Coloma een formaliteit zou zijn. De realiteit is echter dat de Alkmaarders vorige week in Andorra slechts één doelpunt wisten te maken, en daardoor nog flink aan de bak moeten om de play-offs te halen.

AZ - Santa Coloma
Derde voorronde Conference League
17 augustus, 20.45 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

We kunnen er van allerlei analyses op los laten. Links of rechtsom was het gewoon slecht wat AZ tegen de nummer drie van Andorra liet zien. In de eerste helft produceerde de formatie van Pascal Jansen geen enkel schot op doel. Na rust werd het er allemaal niet veel beter op. AZ leek op een blamage af te stevenen, totdat Djordje Mihailovic een kwartier voor tijd een vrije trap met zijn borst promoveerde tot doelpunt. Er zal na afloop een zucht van opluchting zijn geslaakt in de kleedkamer. Maar toch, hoe AZ zich presenteerde deed de halve finaleplek van vorig seizoen snel vergeten. En misschien was deze wake-up-call ook wel even nodig nadat de Noord-Hollanders in de voorbereiding nog ongeslagen bleven tegen niet de minste tegenstanders.

Hoe zou AZ zich ‘herstellen’ na de nipte zege op Santa Coloma? In de eerste speelronde van de Eredivisie kwam Go Ahead Eagles op bezoek in het AFAS Stadion, de nummer elf van vorig seizoen. Een opponent waarvoor je op je hoede moet zijn. De thuisploeg was nu wel bij de les. Go Ahead werd met een 5-1 nederlaag terug naar Deventer gestuurd. Door die uitslag nestelde AZ zich aan kop van de Eredivisie. Als de Alkmaarders donderdagavond zelfs maar een klein beetje het niveau van afgelopen weekend aantikken, heeft Santa Coloma geen schijn van kans.

WEDTIP
AZ wint met 4-0, 5-0 of 6-0 > 2,23

Waar kun je AZ - Santa Coloma zien op tv?

De wedstrijd in de derde voorronde van de Conference League tussen AZ en Santa Coloma wordt donderdagavond om 20.45 uur uitgezonden op Veronica.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.