Voorspelling AZ - SK Brann: doet Van Bommel het weer voor AZ?

Vlag AZ Conference League

Voorspelling AZ - SK Brann: doet Van Bommel het weer voor AZ?

AZ reikte vorig jaar bijna tot de finale van de Conference League en de Alkmaarders zinnen dit jaar op een nieuw lang avontuur in Europa. Dan moet er in de play-offs nog wel even afgerekend worden met het Noorse SK Brann. Te beginnen met de thuiswedstrijd!

AZ - SK Brann
Play-offs Conference League
24 augustus, 20.00 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

AZ begon de Europese campagne dit seizoen met een dubbele ontmoeting met Santa Coloma uit Andorra. In het dwergstaatje won de ploeg van Pascal Jansen ternauwernood met 0-1, thuis kende AZ een makkelijk avondje. Dat de score slechts op 2-0 bleef steken kwam door het grote aantal gemiste kansen van de thuisploeg. Ook in de Eredivisie is AZ nog foutloos. Van Go Ahead Eagles werd gemakkelijk met 5-1 gewonnen en bij RKC werd het 1-3. SK Brann is de nummer vijf van Noorwegen. De competitie daar is al 19 wedstrijden onderweg. Net als AZ stroomde Brann in de derde voorronde van de Conference League in, waarin het afrekende met het Portugese Arouca. Uit werd met 2-1 verloren, thuis werd het na een 3-0 ruststand uiteindelijk 3-0.

Voorspelling TOTO

Als halvefinalist van het vorige toernooi is AZ het natuurlijk aan zijn stand verplicht thuis af te rekenen met de Noren. Dat zal wel moeten zonder Jesper Karlsson. De Zweedse aanvaller werd deze week verkocht aan het Italiaanse Bologna. Maar AZ heeft de opvolger van Karlsson al in huis. Ruben van Bommel, overgekomen van MVV, maakt in de eerste weken van het seizoen een uitstekende indruk. In de thuiswedstrijd tegen Santa Coloma verzorgde de aanvaller het hoogtepunt van de wedstrijd door met een fraaie lob de 1-0 te scoren. Neemt de jonge Van Bommel ook nu AZ weer bij de hand?

WEDTIP

Van Bommel scoort en wint > 3.50

Waar kun je AZ - SK Brann zien op tv?

De heenwedstrijd van de play-offs van de Conference League tussen AZ en SK Brann wordt donderdagavond om 20.45 uur uitgezonden op Veronica.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?