Voorspelling Brighton – Ajax: Amsterdammers treffen dé Engelse revelatie

Voorspelling Brighton – Ajax: Amsterdammers treffen dé Engelse revelatie

Niemand kan meer ontkennen dat Ajax in brand staat. Een technisch directeur die zijn biezen moest pakken, een historisch lage klassering in de Eredivisie (zeventiende) en een trainer die maandag opstapte na de zoveelste nederlaag. En dan moeten de Amsterdammers voor de Europa League ook nog eens aantreden tegen Brighton & Hove Albion, dat zich al tijden ontpopt tot de revelatie van de Premier League. Ligt er een grote nederlaag op de loer?

Brighton & Hove Albion - Ajax
Poule B Europa League
26 oktober, 21.00 uur
American Express Community Stadium, Brighton (Eng)

Voor een geplaagde club als Ajax is het programma van deze week niet mals. Want drie dagen na het duel met Brighton wacht alweer de confrontatie met Eredivisiekoploper PSV. Een punt uit een van die wedstrijden behalen zal al als een overwinning voelen. Op dit moment is er weinig aanleiding om te denken dat Ajax in die missie slaagt. Het is vooral hopen op het klassieke schokeffect; dat spelers na het vertrek van Maurice Steijn een stuk vrijer gaan spelen en wel hun niveau weten te halen. Het zou een wereldprestatie zijn als interim-trainer Hedwiges Maduro zijn team in die paar dagen aan de praat krijgt. Iets waar wij eigenlijk niet in geloven.

Dat heeft voor een groot gedeelte ook met de tegenstander te maken. Brighton speelt misschien wel het beste voetbal van de Premier League onder Roberto De Zerbi. Met dat goede spel dwongen The Seagulls vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis Europees voetbal af. Brighton werd zesde. Op dit moment vinden we de club van Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman terug op plek zeven. Tot zover het goede nieuws uit Zuid-Engeland. Want ook bij Brighton loopt het even niet op rolletjes. De laatste overwinning (in alle competities) dateert alweer van 24 september. Daarna volgende drie nederlagen en twee gelijke spelen. Daarbij moeten wel worden aangetekend dat de formatie van De Zerbi onder meer Liverpool en Manchester City trof. Ondanks die mindere reeks zou het een daverende verrassing zijn als Ajax Brighton kan verslaan. Wij geloven daar niet in. Onze voorspelling is een kleine overwinning voor de thuisploeg.

WEDTIP
Betbuilder: Brighton wint en Under 1,5 goal > 10,00

Waar kun je Brighton - Ajax zien op tv?

De Europa League-wedstrijd tussen Brighton en Ajax is donderdagavond vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?