Voorspelling Excelsior – AZ: blijft AZ in het spoor van de koploper?

Excelsior

Voorspelling Excelsior – AZ: blijft AZ in het spoor van de koploper?

Naast PSV is AZ de enige club die dit seizoen nog geen wedstrijd verloor. Daar zag het zondag wel naar uit voor de Alkmaarders, maar bij een 1-2 achterstand tegen NEC werd het duel stilgelegd vanwege het incident met Bas Dost. Vorige week ging AZ in de Conference League al hard onderuit bij Aston Villa. Lukt het de nummer twee van de ranglijst om wel te winnen bij Excelsior?

Excelsior - AZ
Eredivisie
3 november 2023, 18.45 uur
Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam

Excelsior – AZ is een wedstrijd waar je niet zomaar een ‘tweetje’ invult voor de uitploeg. De rode brigade heeft het vaak lastig op Woudestein. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de editie van 2007. AZ had aan een gelijkspel genoeg om landskampioen te worden. Het liep anders. Excelsior won en PSV ging met de titel aan de haal. Ook in het recente verleden slaagden de Noord-Hollanders er niet in te winnen in Rotterdam. De laatste twee keer trok de thuisploeg de drie punten naar zich toe.

Is Excelsior zaterdagavond weer favoriet? Op basis van de recente prestaties niet. De mannen van trainer Marinus Dijkhuizen begonnen nog goed aan dit seizoen met slechts één nederlaag in de eerste acht wedstrijden. Daarna verloor Excelsior van PEC Zwolle en FC Volendam, twee clubs die het met de vorm van eerder dit jaar ongetwijfeld wel had verslagen. Na een matige week zal AZ zinnen op revanche. De ploeg van Pascal Jansen wil maar wat graag laten zien dat het serieus kan meedoen om het kampioenschap. Dan is een overwinning op Excelsior eigenlijk een must.

WEDTIP 
AZ wint met handicap -2 > 3,30

Waar kun je Excelsior - AZ zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Excelsior - AZ is zaterdagavond vanaf 18.45 uur te zien op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?