Voorspelling FC Den Bosch – Excelsior: zorgt thuisploeg voor kleine stunt?

fc-den-bosch-fans

Voorspelling FC Den Bosch – Excelsior: zorgt thuisploeg voor kleine stunt?

Op woensdag is het enige affiche tussen twee betaald voetbalclubs in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker die tussen FC Den Bosch en Excelsior. De Brabanders zijn de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers vinden we terug op plek zeven in de Eredivisie. We mogen daarom best spreken van een stunt als Excelsior ten onder gaat tegen Den Bosch. Gaat dat ook gebeuren?

FC Den Bosch - Excelsior
Eerste ronde TOTO KNVB Beker
1 november 2023, 21.00 uur
De Vliert, Den Bosch

Wedstrijden tussen FC Den Bosch en Excelsior staan de laatste jaren garant voor een hoop spektakel én veel doelpunten. De laatste zes onderlinge confrontaties vonden allemaal in de Keuken Kampioen Divisie plaats, en hadden (in chronologische volgorde) de volgende uitslagen: 3-3, 6-4, 0-1, 4-4, 0-5 en 4-0. We komen dan uit op een gemiddelde van 5,6 (!) goals per wedstrijd. Wat in die reeks nog meer opvalt, is dat Den Bosch geen enkele keer aan het langste eind trok. Verder dan twee gelijke spelen kwamen de Bosschenaren niet. Op basis hiervan mogen we Excelsior voor woensdagavond wel als favoriet opschrijven.

Kijken we naar de recente resultaten van beide clubs, dan is het een stuk minder vanzelfsprekend dat Excelsior woensdagavond als winnaar van het veld stapt. Den Bosch verloor de laatste vier wedstrijden op rij. De formatie van Marinus Dijkhuizen wist de afgelopen drie duels niet in winst om te zetten. Twee ploegen waarbij de angst om weer te verliezen regeert. Dat kan nog weleens saaie wedstrijden opleveren. Maar in het bekertoernooi moet er een winnaar komen. Gezien het recente verleden tussen Den Bosch en Excelsior schromen beiden niet om de aanval te zoeken. Er zouden in De Vliert dus wederom veel treffers kunnen vallen. Wie gaat er dan met de winst aan de haal? Wij denken dat Den Bosch het thuisvoordeel gaat uitbuiten.

WEDTIP 
FC Den Bosch wint en Over 4,5 doelpunten > 13,50

Waar kun je FC Den Bosch - Excelsior zien op tv?

De bekerwedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?