Voorspelling Fenerbahce - FC Twente: presteert Twente weer goed na rust?

FC Twente trof het opnieuw niet in de play-offs voor de Conference League. Vorig jaar werden de Tukkers gekoppeld aan de latere finalist Fiorentina, dit jaar wacht de confrontatie met de Turkse topclub Fenerbahce. Kan Twente verrassen in de heksenketel van het Sükrü Saracoglustadion?

Fenerbahce - FC Twente
Play-offs Conference League
24 augustus, 19.00 uur
Sükrü Saracoglustadion, Istanbul (Tur)

Tegen Fiorentina was Twente vorig seizoen dicht bij een stunt. Na een 2-1 nederlaag in Italië werd het in de Grolsch Veste na een meeslepend voetbalgevecht 0-0. Na afloop was de conclusie duidelijk. Twente had het laten liggen in de eerste helft in Florence, waarin het wellicht geïntimideerd door de omgeving en de tegenstander werd weggespeeld door de Italianen. Meer nog dan toen in Florence wacht FC Twente donderdag in het Sükrü Saracoglustadion een onvervalste heksenketel. En met onder andere Dusan Tadic, Edin Dzeko en Sebastian Szymanski beschikt Fenerbahce over een aantal grote namen. Aan trainer Joseph Oosting de taak zijn ploeg te behoeden voor opnieuw een valse start.

Voorspelling TOTO

De Turken zullen er in eigen huis gesteund door het fanatieke publiek ongetwijfeld op willen klappen. Zo stond het tegen Zimbru Chisinau in de eerste voorronde na een kwartier al 2-0. Maar in de tweede ronde tegen Maribor duurde het bijna een uur voor Fenerbahce scoorde. En daar zal Oosting zich aan vast willen houden. Houdt FC Twente de schade beperkt tot in de tweede helft, dan is een positief resultaat mogelijk. De Tukkers zijn namelijk uiterst productief in de tweede helft. Van de veertien doelpunten die Twente dit seizoen in officiële wedstrijden maakte vielen er twaalf na rust. Wint FC Twente net als vorig jaar in Florence ook nu weer de 2e helft? Je pakt er 4,5 keer je inleg mee!