Voorspelling Feyenoord – AS Roma: zet thuisploeg eerste stap richting achtste finale?

De Kuip Rotterdam

Voorspelling Feyenoord – AS Roma: zet thuisploeg eerste stap richting achtste finale?

‘Niet wéér AS Roma!’. Die gedachte moet iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt hebben gehad toen de Romeinen voor het derde seizoen op rij als tegenstander uit de bus rolden. Na de verloren Conference League-finale van 2022 en de uitschakeling in de kwartfinale van de Europa League in 2023 hoopt Feyenoord nu wel op een positief resultaat.

Feyenoord - AS Roma
Tussenronde Europa League
15 februari 2024, 18.45 uur
De Kuip, Rotterdam

Omdat Feyenoord als derde eindigde in groep E van de Champions League is het veroordeeld tot het spelen van de tussenronde in de Europa League. AS Roma werd in poule E van het tweede Europese toernooi tweede. En zo kruisen beiden wederom de degens. Waar de ploeg van Arne Slot het de vorige twee seizoenen moest opnemen tegen de anti-voetbalmachine van José Mourinho staat er inmiddels een andere trainer aan het roer. Een kleine maand geleden volgde clubicoon Daniele de Rossi de Portugees op, na enkele teleurstellende resultaten. Onder de voormalig Italiaans international (wereldkampioen in 2006) is Roma opgeklommen naar een zesde plek in de Serie A. De Rossi laat zijn team meer voetballen dan Mourinho deed. En dat lijkt voorlopig zijn vruchten af te werpen.

Hoewel de vorm bij Roma weer terug is, zal Feyenoord zich kansrijker voelen dan de afgelopen jaren. Er zou meer ruimte moeten ontstaan om gevaar voor het doel te stichten. Normaal gesproken een kolfje naar de hand van Santiago Gimenez. Maar door een kuitblessure is het nog twijfelachtig of de Mexicaan kan meedoen. Mocht de spits wel beschikbaar zijn, is het zeer de vraag wat hij kan toevoegen. Gimenez is behoorlijk uit vorm. In 2024 scoorde hij nog maar één keer. Wie moet het dan doen namens de nummer twee van de Eredivisie? De stand-in van Gimenez, Ayase Ueda, deed eerder dit jaar mee aan de Azië Cup namens Japan. Met vier goals had hij een grote bijdrage aan de kwartfinaleplek voor zijn land. Neemt Ueda die vorm mee naar De Kuip?

WEDTIP
Feyenoord wint en Ueda scoort > 3,80

Waar kun je Feyenoord - AS Roma zien op tv?

De Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma wordt donderdagavond om 18.45 uur uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?