Voorspelling Feyenoord – PSV: wie verovert de Johan Cruijff Schaal?

De Kuip Rotterdam

Voorspelling Feyenoord – PSV: wie verovert de Johan Cruijff Schaal?

Met de strijd om de Johan Cruijff Schaal begint traditiegetrouw het nieuwe voetbalseizoen in Nederland. Landskampioen Feyenoord neemt het vrijdagavond in de Kuip op tegen bekerwinnaar PSV. Zo vroeg in het seizoen is het lastig een duidelijke favoriet aan te wijzen. Toch gaan wij daartoe wel een poging doen als we de voorbereiding en transfers van Feyenoord en PSV onder de loep nemen.  

Feyenoord - PSV
Johan Cruijff Schaal
4 augustus, 20.00 uur
De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Feyenoord kende een redelijk rustige voorbereiding. Wat daarin meehielp is het aanblijven van succescoach Arne Slot. Veel spelers bleven de club daarom trouw. Champions League-voetbal spelen zal voor velen ook een reden zijn geweest in Rotterdam-Zuid te blijven. De enige transfer die wel serieus pijn deed, was die van aanvoerder Orkun Kökcu naar Benfica. Remiz Zerrouki, die overkwam van FC Twente, moet het gat van de Turk zien op te vullen. Andere opvallende nieuwe namen zijn die van Calvin Stengs (kwam over van Nice en werkte in het verleden al met Slot bij AZ) en Ayase Ueda. De Japans international werd voor een recordbedrag van zo’n 10 miljoen euro overgenomen van Cercle Brugge. Ueda is alleen nog niet speelgerechtigd voor de Johan Cruijff Schaal. Als bepalende spelers van het kampioensjaar, zoals Santiago Gimenez, David Hancko en Quilindschy Hartman, binnenboord blijven kan het weleens wederom een mooi jaar worden voor Feyenoord.

Oefenwedstrijden

In de oefenwedstrijden boekte Feyenoord aardige resultaten tegen niet de minste tegenstanders. De Rotterdammers wonnen van PEC Zwolle, Club Brugge en Benfica. Ze speelden gelijk tegen Villarreal en Union Saint-Gilloise. De enige pot die verloren ging was het duel met Hoffenheim. Ook PSV kende prima generale repetities. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de opponenten niet iets minder aansprekend waren. Van St. Truiden verloor de ploeg van de nieuwbakken coach Peter Bosz. Tegen Linz, FC Eindhoven, Augsburg en Nottingham Forest ging PSV er met de winst vandoor.

Vertrokken topscorer

PSV roerde zich tot nu toe wat minder dan Feyenoord op de transfermarkt. Althans, als we naar het aantal nieuwe spelers kijken. Noa Lang (€12,5 miljoen) en Ricardo Pepi (€11 miljoen) zijn de enige spelers waarvoor de Eindhovenaren serieus de portemonnee moesten trekken. Zij moeten Xavi Simons doen vergeten, die na één succesvol jaar alweer vertrok. Voor PSV is dat een grotere aderlating van Kökcu voor Feyenoord is. Simons was vorig seizoen mede-topscorer van de Eredivisie, en gaf bovendien de nodige assists. Een verdere uitstroom van sterkhouders lijkt PSV voorlopig bespaard. Maar het transferwindow is nog wel even geopend…

Voorspelling TOTO

Als we alles in ogenschouw nemen, denken wij dat Feyenoord de bovenliggen partij is. Daarbij komt ook nog eens het thuisvoordeel én dat PSV er misschien wel een beetje met de rem op speelt, aangezien de mannen van Bosz dinsdag alweer moeten aantreden in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. De volgende Price Boosts kunnen interessant zijn in combinatie met een overwinning voor Feyenoord.

Feyenoord wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 5,50

PSV scoort eerste goal, Feyenoord wint > 13,00

Waar kun je de Johan Cruijff Schaal zien op tv?

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV wordt vrijdagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN 1 en Fox.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?