Voorspelling Feyenoord - RKC: wordt de Kuip weer een schiettent?

De Kuip Rotterdam

Voorspelling Feyenoord - RKC: wordt de Kuip weer een schiettent?

Op gepaste afstand van koploper PSV doet Feyenoord de laatste weken wat het moet doen. Sprankelend is het allemaal niet, maar de ploeg van Arne Slot heeft de tweede plaats - en dus rechtstreekse plaatsing voor de Champions League - stevig in handen. Dat zal na zondag, als RKC op bezoek komt in de Kuip, niet anders zijn.

Feyenoord - RKC Waalwijk
Eredivisie
18 februari 2024, 16.45 uur
De Kuip, Rotterdam

Feyenoord is nog altijd ongeslagen in het kalenderjaar 2024, en het is niet dat de Rotterdammers geen noemenswaardige tegenstanders hebben gehad. Tegen PSV, AZ (2x), FC Twente en afgelopen donderdag AS Roma bleef Feyenoord overeind. Wat in de totaal acht wedstrijden dit kalenderjaar wel opvalt is het gebrek aan scorend vermogen. Slechts elf doelpunten maakte Feyenoord in die acht duels, niet één keer scoorde het meer dan twee keer.

Met RKC krijgt Feyenoord zondag een op papier ideale tegenstander weer eens wat aan het doelsaldo te werken. De ploeg van oud-Feyenoorder Henk Fräser is de nummer zestien van de Eredivisie en maakt een lastig seizoen door. Vorige week won RKC wel weer eens, met 2-0 van NEC, de eerste overwinning sinds eind november. Voor die zege op NEC waren er onder andere ruime nederlagen bij FC Twente (3-0) en Ajax (4-1). Het geeft weinig vertrouwen voor de wedstrijd in de Kuip, waar het vorig seizoen 5-1 voor Feyenoord werd. Toen nam de thuisploeg het vijandelijke doel tien keer onder vuur. Wordt het zondag opnieuw een schiettent?

WEDTIP
Feyenoord 9 of meer schoten op doel > 3.50

Waar kun je Feyenoord - RKC Waalwijk zien op tv?

De Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk is zondagmiddag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?