Voorspelling Fortuna Sittard - Ajax: blijft Fortuna ook tegen zwalkend Ajax overeind?

Supporters van Fortuna Sittard

Voorspelling Fortuna Sittard - Ajax: blijft Fortuna ook tegen zwalkend Ajax overeind?

Na een weekje rust hervat Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na het gelijkspel bij Excelsior moeten de Amsterdammers zien te voorkomen dat niet opnieuw bij een laagvlieger punten worden verspeeld. En wie Ajax donderdag in de voorrondes van de Europa League heeft zien spelen, weet dat dat nog een hele klus wordt.

Fortuna Sittard - Ajax
Eredivisie
3 september, 14.30 uur
Fortuna Sittard Stadion, Sittard-Geleen

Ajax zakte in de return tegen Ludogorets ver onder de ondergrens. Natuurlijk, na de 1-4 overwinning in Bulgarije hoefde de ploeg van Maurice Steijn niet meer zo nodig, maar wat de Amsterdammers lieten zien deed bij vlagen pijn aan de ogen. Ajax creëerde nul kansen, kwam met moeite tot één schot op doel en verloor uiteindelijk met 0-1. Daarmee trok Ajax de lijn van de tweede helt in Bulgarije door. Ook toen zakten de Ajacieden na een behoorlijke eerste helft ver terug. Het belooft weinig goeds voor Steijn en zijn mannen in de nabije toekomst. Maar de trainer zal meteen opwerpen dat hij zijn selectie nog niet compleet had de afgelopen weken. Tegen Fortuna kunnen zondag maar liefst vijf nieuwe spelers debuteren.

Wat we hoe dan ook kunnen concluderen is dat Ajax nog lang geen ingespeelde ploeg is. Met alle nieuwkomers erbij, hoe goed ze individueel misschien ook mogen zijn, zal Steijn tijd nodig hebben zijn team te smeden. In die hoedanigheid is iedere uitwedstrijd een opgave, ook Fortuna Sittard. De Limburgers kennen een uitstekende seizoensstart, met het gelijkspel in de Kuip als uitschieter. Van Almere City werd gewonnen en net als Ajax speelde Fortuna met 2-2 gelijk bij Excelsior. Kortom, de ploeg van trainer Danny Buijs is na drie wedstrijden nog ongeslagen. Tegen dit Ajax zal het ons niet verbazen als die reeks wordt uitgebreid naar vier.

WEDTIP

Dubbele kans Fortuna wint of een gelijkspel > 2.65

Waar kun je Fortuna Sittard - Ajax zien op tv?

De competitiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en Ajax is zondag om 14.30 uur te zien op ESPN3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?