Voorspelling Georgië - Spanje: Spanjaarden kunnen zich geen misstap veroorloven!

Fan van Spanje met een sjaal van La Roja

Voorspelling Georgië - Spanje: Spanjaarden kunnen zich geen misstap veroorloven!

Spanje leed in maart een smadelijke nederlaag bij Schotland en dat betekent dat de winnaar van de Nations League zich niet al te veel misstappen meer kan veroorloven in de jacht op een EK-ticket. In de achtervolging hoeven de Spanjaarden nog niet, maar dat verandert als ze vrijdag niet winnen bij Georgië

Georgië - Spanje
EK-kwalificatie
8 september, 20.45 uur
Boris Pajtsjadzestadion, Tbilisi (Geo)

Spanje begon met een ruime zege op Noorwegen aan de EK-kwalificatie, maar daarna volgde een 2-0 nederlaag bij Schotland. De ploeg van Luis de la Fuente revancheerde zich in juni tijdens de Final Four van de Nations League. Italië werd in de halve finale verslagen en in de eindstrijd rekende Spanje na strafschoppen af met Kroatië. Het betekende de eerste internationale prijs voor de Spanjaarden sinds de Europese titel in 2012.

Na wat magere jaren is Spanje weer helemaal terug aan de top. En dus is La Roja ook een van de kanshebbers voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland. Maar dan moet het zich wel plaatsen. Voorlopig blijft de nederlaag tegen Schotland nog zonder grote gevolgen. Concurrent Noorwegen kwam bij Georgië niet verder dan een gelijkspel en verloor thuis van de Schotten. Dat betekent dat de Spanjaarden bij winst vrijdag in Tbilisi weer gewoon een virtueel ticket in handen hebben.

Is er dan aanleiding om te denken dat Spanje niet gaat winnen bij Georgië? Op papier zijn de Spanjaarden natuurlijk de grote favoriet. Maar het Georgische voetbal zit in de lift, en dat allemaal aan de hand van Khvicha Kvaratskhelia. De aanvaller van Napoli is de absolute ster van de ploeg. Andere bekende naam is natuurlijk Georges Mikautadze, een van de aankopen van Ajax afgelopen zomer. In de kwalificatie voor het WK van afgelopen winter stonden beide landen ook tegenover elkaar. Spanje won toen met de grootst mogelijke moeite; na een 1-0 ruststand werd het in blessuretijd 1-2. Herhaal de geschiedenis zich, dan pak je 26 keer je inleg. En zoek je een iets veiligere bet? Met twee doelpunten van Spanje na rust verdubbel je je inleg al ruim!

WEDTIPS

Halftime/fulltime Georgië/Spanje > 26.00

Aantal doelpunten Spanje 2e helft +1,5 > 2.48

Waar kun je Georgië - Spanje zien op tv?

De EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje op bezoek bij Georgië is vrijdag te zien op Ziggo Sport Select. De aftrap in Tbilisi is om 18.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?