Voorspelling Ierland - Nederland: Oranje kan goede zaken doen richting het EK!

Het Avivastadion in Ierland, thuishaven van de Ierse nationale ploeg

Voorspelling Ierland - Nederland: Oranje kan goede zaken doen richting het EK!

Na de eenvoudige zege op Griekenland wacht voor het Nederlands elftal de belangrijke uitwedstrijd tegen Ierland. Wint Oranje in Dublin, dan zet het een reuzenstap richting het EK van komende zomer in Duitsland!

Ierland - Nederland
EK-kwalificatie
10 september, 20.45 uur
Avivastadion, Dublin

Ierland – Nederland in Dublin, het is een affiche met een voor Oranje inktzwarte historie. Op 1 september 2001 moet het Nederlands Elftal van Louis van Gaal op het toenmalige Lansdown Road winnen van de Ieren om zicht te houden op het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan. Maar Oranje verliest, de naam van Jason McAteer zal bij de wat oudere voetballiefhebber geen prettige herinneringen oproepen, en eindigt uiteindelijk als derde in de groep. Voor het eerst sinds 1986 ontbreekt Oranje op een groot toernooi.

Dit jaar treffen Nederland en Ierland elkaar voor het eerst sindsdien weer in een kwalificatiereeks. De Ieren plaatsten zich uiteindelijk via een intercontinentale play-off tegen Iran voor dat WK in Zuid-Korea en Japan en zullen Oranje ook dit jaar weer dwars willen zitten. Maar de start van The Boys in Green van de kwalificatiereeks is behoorlijk matig te noemen. Alleen van Gibraltar werd gewonnen, van Frankrijk (twee keer) en Griekenland werd verloren. En dus is de situatie precies omgekeerd als in 2001: Ierland móet zondag winnen om zicht te houden op het EK.

Voorspelling TOTO

Net als toen in 2001 is Oranje wel de favoriet voor de winst in Dublin. De selectie van Koeman is op alle fronten beter dan die van collega Stephen Kenny. Maar Ierland in eigen huis is een ploeg om rekening mee te houden. Van de laatste twaalf thuiswedstrijden verloren de Ieren er maar twee. En de Fransen wonnen in maart ternauwernood met 0-1. Een kleine overwinning voor Nederland is wat we verwachten zondag!

WEDTIP

Nederland wint en minder dan 2,5 doelpunten > 3.80

Waar kun je Ierland - Nederland zien op tv?

De EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland uit bij Ierland is zondag te zien op NPO3. De aftrap is om 20.45, vanaf 20.10 uur is de NOS live met de voorbeschouwing.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?