Voorspelling Lazio - Bayern München: neemt Kane Bayern in Rome weer bij de hand?

Het Stadio Olimpico, thuishaven van Lazio, AS Roma en de Italiaanse nationale ploeg

Voorspelling Lazio - Bayern München: neemt Kane Bayern in Rome weer bij de hand?

Voor alweer het zestiende seizoen op rij maakt Bayern München zich op voor de knock-outfase van de Champions League. De Duitse rekordmeister mag zich dus met recht een vaste gast in de eindfase van het toernooi noemen, maar sinds de eindzege in 2020 kwam Bayern niet verder dan de kwartfinales. Om nu wel weer eens een deep run te maken moet de ploeg van Thomas Tüchel eerst zien af te rekenen met het Italiaanse Lazio.

Lazio - Bayern München
Achtste finale Champions League
14 februari 2024, 21,00 uur
Stadio Olimpico, Rome (Ita)

Een klus die Bayern makkelijk zou moeten klaren, op papier dan althans. Lazio is slechts de nummer acht van de Serie A en bezig aan een matig seizoen. In de Champions League werd de ploeg van Maurizio Sarri door Feyenoord weggespeeld in de Kuip, maar een punt in eigen huis tegen Atlético, een dubbele overwinning op Celtic én een thuiszege op Feyenoord leverden de Romeinen toch een ticket voor de achtste finales op.

Daarin werd Lazio dus gekoppeld aan Bayern. Ook de Duitsers zijn - voor hun doen - bezig aan een matig seizoen. Afgelopen weekend ging de topper tegen Bayer Leverkusen met 3-0 verloren en met een achterstand van vijf punten na 21 wedstrijden staat de dertiende landstitel op rij op de tocht. Alle reden voor paniek dus in Beieren.

Voor Matthijs de Ligt is de wedstrijd een bijzondere. Onder leiding van Sarri werd de huidige verdediger van Bayern München in 2020 in zijn eerste jaar bij Juventus kampioen van Italië. De vraag is of De Ligt in actie zal komen tegen zijn oude trainer. Tegen Bayer Leverkusen bleef de international van Oranje negentig minuten op de bank, nadat hij in de vijf eerdere competitiewedstrijden dit kalenderjaar geen minuut gemist had. De Ligt kampte eind 2023 met een blessure, waardoor hij een groot gedeelte van de Champions League groepsfase miste.

Bij Bayern zullen in het tweeluik met Lazio veel ogen gericht zijn op Harry Kane. De Engelsman scoort dit seizoen aan de lopende band, maar ook de topscorer gaf tegen Leverkusen niet thuis. Na 28 officiële wedstrijden staat de teller op 28. Blijft Kane ook na de uitwedstrijd bij Lazio één op één lopen?

WEDTIP 
Bayern wint en Harry Kane scoort > 2.40

Waar kun je Lazio - Bayern München zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen RB Leipzig en Real Madrid wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?