Voorspelling Ludogorets - Ajax: is Ajax al klaar voor Europese wedstrijden?

Supporters van Ajax in het uitvak bij de laatste Europese wedstrijd van de Amsterdammers tegen Union Berlin

Voorspelling Ludogorets - Ajax: is Ajax al klaar voor Europese wedstrijden?

Na vijf vette jaren in de Champions League moet Ajax nu genoegen nemen met de Europa League. Althans, als in de play-offs wordt afgerekend met het Bulgaarse Ludogorets Razgrad. Op papier moet dat natuurlijk te doen zijn, maar de vraag is of de Amsterdammers wel al klaar zijn voor belangrijke Europese wedstrijden!

Ludogorets Razgrad - Ajax
Play-offs Europa League
24 augustus, 20.00 uur
Huvepharma Arena, Razgrad (Bul)

Het is roerig in Amsterdam, en dat zal het zeker nog tot volgende week donderdag zijn. Dan verstrijkt de deadline van de transfermarkt en weet trainer Maurice Steijn eindelijk met welke spelers hij het moet gaan doen dit jaar. Blijft Mohammed Kudus? Gaat Davy Klaassen nog vertrekken? En komt Edoard Spertsyan nog, de nummer tien waar zoveel om te doen is? Technisch directeur Sven Mislintat heeft het er in ieder geval maar druk mee. De Duitser trok negen spelers aan en verkocht aan de andere kant voor zo’n 110 miljoen aan spelers.

Drie nieuwelingen nog afwezig


Maar drie van die negen nieuwe spelers zijn er donderdag in Bulgarije nog niet bij. De komst van Josip Sutalo en Gaston Avila werd te laat definitief en de werkvergunning van Chuba Akpom is nog altijd niet rond. De Engelse spits mist volgende week ook de thuiswedstrijd. Bepaald geen ideale situatie voor Steijn, die zijn ploeg afgelopen weekend al in de tweede wedstrijd van de competitie punten zag verspelen. Op het Rotterdamse kunstgras kreeg Ajax geen vat op Excelsior en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Voor Ludogorets wordt het al de vierde dubbele Europese confrontatie van het seizoen. In de kwalificatie voor de Champions League was er winst tegen KF Ballkani uit Kosovo en verlies tegen het Sloveense Olimpija Ljubljana. In de derde ronde van de voorrondes voor de Europa League was Ludogorets te sterk voor Astana. Tegen de ploeg uit Kazachstan verloor de ploeg van oud-FC Groningen keeper Sergio Padt de uitwedstrijd met 2-1, thuis werd het maar liefst 5-1.

Voorspelling TOTO

Het zegt iets over de intenties van Ludogorets, dat zich zeker in eigen huis niet in zal graven. Dat kan in het voordeel zijn voor de snelle aanvallers van Ajax, maar daartegenover staat dat het defensief rammelt bij de Amsterdammers. Tegen Excelsior leidde het tot een gelijkspel met meer dan twee doelpunten en als dat donderdag weer gebeurt pak je ruim tien keer je inleg!

WEDTIP

Een gelijkspel en over 2,5 doelpunten > 10.50

Waar kun je Ludogorets - Ajax zien op tv?

De heenwedstrijd van de play-offs van de Europa League tussen Ludogorets en Ajax wordt donderdagavond om 20.00 uur uitgezonden op RTL7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?