Voorspelling Luton Town – Arsenal: behouden Gunners koppositie?

Stadion Luton Town, Kenilworth Road

Voorspelling Luton Town – Arsenal: behouden Gunners koppositie?

December is traditiegetrouw een drukke maand in Engeland. Dat is dit jaar niet anders. Deze week dan ook een midweekse speelronde in de Premier League. Voor koploper Arsenal wacht een niet al te verre uitwedstrijd. The Gunners gaan dinsdagavond op bezoek bij promovendus Luton Town. Een ‘makkie’ voor Arsenal of kan de thuisploeg stunten?

Luton Town - Arsenal
Premier League
5 december 2023, 21.15 uur
Kenilworth Road, Luton (Eng)

Vorig seizoen was Arsenal er dichtbij; de eerste landstitel sinds 2004. Maar in de laatste fase van de competitie bleek Manchester City toch niet iets beter. Ook dit seizoen heeft het team van manager Mikel Arteta weer goede papieren. Na veertien wedstrijden bezetten de Londenaren de koppositie. Nummer twee Liverpool volgt op twee punten. Klinkt allemaal rooskleurig, maar als we de wedstrijden van Arsenal nader onder de loep nemen, gaat het nog niet zo eenvoudig. Twee weken geleden leken The Gunners lange tijd op weg naar puntenverlies bij Brentford. Dat werd één minuut voor tijd voorkomen door een goal van Kai Havertz. En afgelopen weekend maakte Arsenal het zichzelf onnodig moeilijk tegen Wolverhampton Wanderers. Het won wel nipt, met 2-1. Het gaat nog goed, maar puntenverlies ligt op de loer.

Is Luton Town in staat Arsenal in bedwang te houden? Dat lijkt niet heel realistisch. The Hatters staan met negen punten op een zeventiende plek in de Premier League. Pas twee keer boekte Luton een overwinning. Toch is Luton in vele wedstrijden zeker niet kansloos. Helemaal in het eigen iconische stadion Kenilworth Road. Geen enkele keer verloor de formatie van Rob Edwards met meer dan één goal verschil. De laatste twee thuisduels leverden zelfs vier punten op. Begin vorige maand werd titelkandidaat Liverpool op 1-1 gehouden en op 25 november moest Crystal Palace het onderspit delven. Kortom, Arsenal mag de borst natmaken. Meer dan een kleine zege zit er volgens ons niet in.

WEDTIP
Arsenal wint met 0-1 > 7,25

Waar kun je Luton Town - Arsenal zien op tv?

De wedstrijd in de Premier League tussen Luton Town en Arsenal is dinsdagavond vanaf 21.15 uur te zien op Viaplay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?