Voorspelling Europese Supercup: verovert Man. City vierde prijs van 2023?

Europese Supercup

Voorspelling Europese Supercup: verovert Man. City vierde prijs van 2023?

Manchester City kan een unieke prestatie neerzetten door de vierde prijs van 2023 te veroveren. Daarvoor moet de Champions League-winnaar in de strijd om de Europese Supercup wel zien af te rekenen met Sevilla, de winnaar van de Europa League. TOTO Extra blikt vooruit op de officieuze opening van dit Europese seizoen met voorspellingen en wedtips.

Manchester City - Sevilla
Europese Supercup
16 augustus, 21.00 uur
Georgios Karaiskákisstadion, Piraeus (Gri)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

De Europese Supercup kent inmiddels een rijke traditie die teruggaat tot 1972. Ajax, destijds winnaar van de Europa Cup I, nam het in de eerste editie op tegen Rangers, dat jaar de beste in het toernooi om de Europa Cup II. Over twee duels bleken de Amsterdammers de sterksten. Sindsdien neemt de Supercup – op enkele jaren na – steevast een plekje in op de voetbalkalender. Er zijn drie clubs die de all-time ranglijst van deze beker aanvoeren. Barcelona, AC Milan en Real Madrid wisten allemaal vijf keer beslag te leggen op de Europese Supercup. Ajax was drie keer de beste, en ook de enige Nederlandse winnaar. In totaal gingen 23 verschillende clubs met deze prijs aan de haal.

Manchester City staat nog niet in dat rijtje winnaars, Sevilla wel. De Spanjaarden deden maar liefst zes keer eerder mee aan het duel om de Europese Supercup, maar wonnen alleen in 2006. Het geeft tevens aan dat het niet vaak voorkomt dat de winnaar van het tweede Europese toernooi aan de haal gaat met de Supercup. In de laatste tien edities gebeurde dat slechts één keer; in 2018 versloeg Atlético stadsgenoot Real Madrid. Een statistiek die voor Champions League-houder City als muziek in de oren moet klinken.

De ploeg van Pep Guardiola is natuurlijk de torenhoge favoriet tegen Sevilla. Als we beide selecties naast elkaar leggen, zit daar een enorm verschil in. Die van City heeft een totale marktwaarde van 1,25 miljard euro. Voor Sevilla is dat meer dan een miljard(!) minder: 223 miljoen euro. Eigenlijk is alles daarmee alles gezegd. Dé man aan de zijde van de Engels kampioen is Erling Haaland. De Noor kende in zijn debuutseizoen bij City niet bepaald aanpasproblemen. Wat heet. Haaland scoorde 52 keer in 53 officiële wedstrijden. Dit soort cijfers mogen we deze jaargang weer van hem verwachten. De spits was in de eerste competitiewedstrijd tegen Burnley al na vier minuten trefzeker. Nog voor rust zat de tweede er al in. Verschijnt Haaland woensdag weer als eerste op het scorebord?

WEDTIP
Haaland scoort eerste goal en wint > 3,20

Waar kun je Manchester City - Sevilla zien op tv?

De strijd om de Europese Supercup tussen Manchester City en Sevilla is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL 7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?