Voorspelling Nederland - Griekenland: een niet te onderschatten tegenstander!

Oranje fans met vlaggen

Voorspelling Nederland - Griekenland: een niet te onderschatten tegenstander!

De kwalificatie voor het EK gaat deze week verder en voor Oranje staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma. Donderdag thuis tegen Griekenland en zondag op bezoek bij Ierland moet gewonnen worden om rechtstreekse plaatsing voor het EK in eigen hand te houden!

Nederland - Griekenland
EK-kwalificatie
7 september, 20.45 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Ronald Koeman kende bij zijn terugkeer als bondscoach in maart een valse start. Oranje werd in Parijs bij zijn rentree overlopen door Frankrijk. Na 21 minuten spelen stond het al 3-0 voor de Fransen, die uiteindelijk met 4-0 wonnen. Groepswinst is voor het Nederlands elftal daardoor ver weg, maar er is nog geen reden voor paniek. Ook de nummer twee van de kwalificatiepoule plaatst zich rechtstreeks voor het EK van komende zomer in Duitsland. De concurrentie voor die tweede plek komt van de komende twee tegenstanders. Toen Oranje in juni de eindronde van de Nations League speelde kwam Griekenland wel twee keer in actie in de EK-kwalificatie. Thuis werden drie hele belangrijke punten tegen Ierland gepakt (2-1) en bij Frankrijk werd maar net met 1-0 verloren. Twee resultaten die Oranje hopelijk gewaarschuwd hebben. De Grieken zijn niet te onderschatten.

Maar als we de selecties van Nederland en Griekenland tegenover elkaar zetten mogen we wel een overwinning van Oranje verwachten. Waar de Griekse bondscoach Gustavo Poyet met moeite vijf spelers uit een Europese topcompetitie kon selecteren, heeft Koeman er negentien geselecteerd. En dan spelen de andere zeven internationals in de Eredivisie. Wel hebben de Grieken de beschikking over een van de topscorers van de Nederlandse competitie, AZ-spits Vangelis Pavlidis. En ook de naam van Georgios Giakoumakis zal bij menig voetballiefhebber ook nog wel een belletje rinkelen. Hij werd in 2021 namens VVV topscorer van de Eredivisie. Bij Oranje ligt juist het probleem voorin. Door de blessure van Memphis Depay is de bezetting in de aanval dun gezaaid en is het de vraag wie er in de spits gaat spelen. Met Cody Gakpo en Wout Weghorst heeft Koeman eigenlijk maar twee keuzes.

Voorspelling TOTO

De tweede periode van Koeman bij Oranje is vooralsnog geen succesvolle. Drie van de vier interlands gingen verloren, maar met Frankrijk, Kroatië en Italië was dat wel van de wereldtop. Al gaf de zuinige 3-0 zege op Gibraltar ook weinig reden tot optimisme. Tegen tegenstanders van het formaat Griekenland en Ierland moeten Koeman en zijn spelers dat optimisme weer aan kunnen wakkeren, al was het alleen al om zo de kwalificatie voor het EK af te dwingen. Gezien het ruime aantal tegengoals van Oranje eerder dit jaar (elf in drie wedstrijden) en de aanvallende kracht van Griekenland verwachten we een overwinning van Nederland waarin beide teams scoren.

WEDTIP

Nederland wint met 2-1, 3-1 of 4-1

Waar kun je Nederland - Griekenland zien op tv?

De EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Griekenland is donderdag te zien op NPO3. De aftrap is om 20.45, vanaf 20.10 uur is de NOS live met de voorbeschouwing.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?