Voorspelling Nederland - Zuid-Afrika: kwartfinales lonken voor de Leeuwinnen!

Supporters van het Nederlands Elftal tijdens de WK wedstrijd tegen Vietnam

Door de monsterzege op Vietnam verzekerde Nederland zich van de groepswinst op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De Oranje Leeuwinnen ontlopen daardoor het sterke Zweden, en nemen het in de achtste finales op tegen Zuid-Afrika. De kwartfinales lonken voor Oranje!

Nederland - Zuid-Afrika
Achtste finale WK (v)
4 augustus, 4.00 uur (NL tijd)
Sydney Football Stadium, Sydney (Aus)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het WK in Australië en Nieuw-Zeeland is het vierde grote intercontinentale toernooi waaraan de Zuid-Afrikaanse dames deelnemen. De vorige drie keer haalde Banyana Banyana geen punt. Op de Olympische Spelen van 2012 en 2016 en het WK van 2019 maakte Zuid-Afrika twee doelpunten en kreeg het er achttien tegen. Op het huidige wereldkampioenschap vergaat het de Zuid-Afrikaanse dames een stuk beter. Van Zweden werd nog nipt verloren (2-1 in de laatste minuut), maar tegen Argentinië werd wel het eerste WK-punt uit de geschiedenis gehaald. Een spectaculaire stunt tegen Italië leverde het grootste succes tot nu toe op voor de Afrikaanse voetbalsters. Bij een 2-2 stand schoot Thembi Kgatlana diep in blessuretijd haar land naar de knock-outfase van het WK.

Een klein verlies tegen Zweden en een overwinning op Italië. Nee, Zuid-Afrika is met de 54e plaats op de FIFA-ranking bepaald geen topland, maar door de resultaten in de groepsfase is het wel een ploeg om serieus te nemen. Dat zal Andries Jonker zijn speelsters ook voor gaan houden, al zal de trainer zelf ook wel weten dat Oranje een plek bij de laatste acht aan zijn stand verplicht is. Nederland maakte een prima indruk in de groepsfase, met een overwinning tegen Portugal, een gelijkspel tegen regerend wereldkampioen en de zevenklapper tegen Vietnam. In die laatste wedstrijd scoorde Esmee Brugts twee prachtige doelpunten. De jonge vleugelspits mikte twee keer van afstand raak. Krult ze tegen Zuid-Afrika weer een bal van buiten de zestien meter binnen? Je pakt er negen keer je inleg mee!

Esmee Brugts scoort van buiten 16 meter > 9.00

Waar kun je Nederland - Zuid-Afrika zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen de Vietnam en Nederland wordt zondagochtend om 4.00 uur uitgezonden op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.