Voorspelling PSG - Barcelona: maken de Fransen de rol als thuisfavoriet waar?

Het Parc des Princes in Parijs, thuishaven van Paris St. Germain en het Franse nationale team

Voorspelling PSG - Barcelona: maken de Fransen de rol als thuisfavoriet waar?

Ook op de tweede dag van de kwartfinales van de Champions League staat er een heerlijk affiche op het programma. PSG ontvangt Barcelona en een ontmoeting tussen deze clubs roept natuurlijk altijd herinneringen op aan de beroemde remontada in 2017!

PSG - Barcelona
Champions League
10 april 2024, 21.00 uur
Parc des Princes, Parijs (Fra)

Zeven jaar geleden stonden PSG en Barcelona tegenover elkaar in de achtste finales van de Champions League. Ook toen speelden de Parijzenaars eerst thuis en met een klinkende 4-0 overwinning leek de return een formaliteit voor PSG. En dat was het lang ook. Barcelona leidde weliswaar met 3-1, maar door het doelpunt van de bezoekers - uitdoelpunten telden toen nog dubbel - moesten de Catalanen met nog twee minuten officiële speeltijd op de klok er drie maken.

De rest is geschiedenis. Via twee keer Neymar werd het 5-1 en op aangeven van de Braziliaan maakte Sergi Roberto in de laatste aanval het wonder van Barcelona compleet. Sinds die legendarische wedstrijd kwamen Barcelona en PSG elkaar nog één keer tegen. Dat was in 2021, en toen nam de Franse ploeg revanche op de bizarre uitschakeling vier jaar eerder. In Camp Nou won PSG dankzij een ontketende Kylian Mbappé (drie goals) met 1-4. In eigen huis maakten de Parijzenaars het karwei dit keer wél zakelijk af: 1-1.

PSG sneuvelde dat jaar in de halve finales. Zoals de Franse topploeg eigenlijk altijd wel een keer sneuvelt in de knock-outfase van het miljardenbal. Sinds de beruchte overname in 2011 overleefde PSG in twaalf deelnames weliswaar altijd de groepsfase, maar alleen in 2020 werd de finale gehaald. En die ging verloren tegen Bayern München. In kwartfinales hebben de Fransen bepaald geen goed track record. Liefst vijf van de zeven keer nadat de achtste finales werden overleefd was de kwartfinale het eindstation.

PSG beleeft een uitstekend seizoen. In de Ligue 1 is de tiende titel in twaalf jaar tijd aanstaande en als finalist van de Coupe de France lonkt de dubbel. De laatste nederlaag van de ploeg van Luis Enrique dateert van 7 november vorig jaar. Toch zien we PSG niet meteen als favoriet voor dit tweeluik. Na de aankondiging van zijn vertrek heeft Xavi Barcelona ineens aan de praat gekregen. Kampioen gaat Barça waarschijnlijk niet meer worden met acht punten achterstand op Real Madrid en ook de Supercopa en Copa del Rey gingen aan de Catalaanse neuzen voorbij, waardoor de Champions League nog de enige prijs is die Barcelona kan winnen.

Voorspelling TOTO

PSG en Barcelona zitten aan de gunstige kant van het schema. De winnaar van dit tweeluik speelt tegen of Atlético Madrid of Borussia Dortmund. Met Arsenal, Bayern München, Real Madrid en Manchester City mag de andere kant gerust een stuk zwaarder worden genoemd. Voor beide ploegen een uitstekende kans dus op het bereiken van de finale. Voor PSG zou het de tweede uit de clubhistorie zijn, voor Barcelona de negende en de eerste sinds 2015. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Vanwege het thuisvoordeel is PSG woensdagavond favoriet. Maken de Parijzenaars die rol waar? Met minstens drie doelpunten, een overwinning van PSG en een doelpunt van sterspeler Mbappé pak je bijna 3,5 keer je inleg.

WEDTIPS
Betbuilder: PSG wint, over 2,5 doelpunten en Mbappé scoort > 3.40

Waar kun je PSG - Barcelona zien op tv?

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen PSG en Barcelona wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?