Voorspelling PSV - Sevilla: pakt PSV de eerste punten in de Champions League?

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV - Sevilla: pakt PSV de eerste punten in de Champions League?

PSV ging twee weken geleden in de eerste groepswedstrijd van de Champions League hard onderuit tegen Arsenal. In Londen verloor de ploeg van Peter Bosz met 4-0. Wil PSV een rol van betekenis gaan spelen in de poule dan moet er in de tweede wedstrijd thuis tegen Sevilla eigenlijk wel gewonnen worden!

PSV - Sevilla
Groep B Champions League
3 oktober, 21.00 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Sevilla begon de Champions League met een teleurstellend gelijkspel. In het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán werd het tegen RC Lens 1-1. Het past in de seizoensstart die de ploeg van trainer José Luis Mendilibar doormaakt. Sevilla is na zeven wedstrijden slechts de nummer 14 van Spanje en won nog maar twee keer in alle competities. Afgelopen weekend was Sevilla dicht bij een punt tegen Barcelona. Een eigen doelpunt van de afgelopen zomer teruggekeerde Sergio Ramos een kwartier voor tijd betekende alsnog een nieuwe nederlaag.

PSV kende wel een prima generale, al had de score tegen Volendam vele malen groter uit moeten vallen. De ploeg van Peter Bosz won zaterdag met 3-1 en op basis van het aantal kansen had een monsterscore niet gek geweest. De Eindhovenaren draaien in de Eredivisie op volle toeren en zullen het duel met Sevilla met vertrouwen tegemoet zien. Hoewel er tegen Volendam dus behoorlijk wat kansen werden gemist is het scorend vermogen van PSV hoog. In officiële wedstrijden vonden de Brabanders alleen tegen Arsenal het net niet en in negen van de dertien duels maakte PSV er minstens drie.

Weerzien De Jong met oude club

Sevilla is dan weer een ploeg die bijzonder weinig tegentreffers krijgt. In de laatste vijf duels incasseerden de Spanjaarden maar drie doelpunten. Bij PSV zullen de ogen ook dinsdag weer gericht zijn op Luuk de Jong. Voor de spits is het natuurlijk een bijzondere wedstrijd. De Jong speelde twee jaar in de Zuid-Spaanse stad en won in 2020 de Europa League met Sevilla. Met twee goals had hij een groot aandeel in de met 3-2 gewonnen finale tegen Internazionale. Beide doelpunten maakte De Jong met zijn hoofd, het handelsmerk van de lange aanvaller. Vorige week tegen Go Ahead Eagles maakte De Jong alweer zijn 60e en 61e kopgoal in de Eredivisie, ongekende aantallen. Doet De Jong dinsdag ook zijn oude ploeg met het hoofd pijn? Je pakt er bijna 5,5 keer je inleg mee!

WEDTIP
Luuk de Jong scoort een kopgoal > 5.40

Waar kun je PSV - Sevilla zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen PSV - Sevilla is dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?