Voorspelling PSV - Sturm Graz: neemt Lang PSV opnieuw bij de hand?

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV - Sturm Graz: neemt Lang PSV opnieuw bij de hand?

PSV en de voorrondes van de Champions League, een goed huwelijk kunnen we het niet noemen. Dit jaar moeten de Eindhovenaren twee rondes overleven willen ze de groepsfase bereiken. De eerste horde is een ogenschijnlijk makkelijke opdracht tegen Sturm Graz, de nummer twee van Oostenrijk. Te beginnen met een thuiswedstrijd!

PSV - Sturm Graz
3e voorronde Champions League
8 augustus, 20.30 uur
Philips Stadion, Eindhoven

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het is de vijfde keer in zes jaar tijd dat PSV via het voorportaal het miljardenbal moet zien te bereiken. Slechts één keer lukte dat. In 2018, toen de Eindhovenaren in de play-offs in stroomden, werd BATE Borisov verslagen. Daarna ging het drie keer mis. De laatste twee keer gebeurde dat op dramatische en haast identieke wijze in de play-offs. In 2021 liep PSV zich stuk op de Portugese muur van Benfica (0-0 na een 2-1 uitnederlaag), vorig jaar op Rangers FC (0-1 na een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd).

Drie keer scheepsrecht

Drie keer is scheepsrecht, zo zullen ze in Eindhoven redeneren. Maar dan moet er dus wel eerst afgerekend worden met Sturm Graz. Geen onbekende voor PSV. Na de uitschakeling tegen Benfica waren de Oostenrijkers tegenstander in de groepsfase van de Europa League. Uit won PSV met 1-4, thuis werd het 2-0. Veel zeggen die cijfers bijna twee jaar later niet meer. Van beide ploegen is de helft van de selectie inmiddels vertrokken. Zo speelt van de zes doelpuntenmakers in die dubbele ontmoeting met Sturm Graz alleen Ibrahim Sangaré nog in Eindhoven. Eran Zahavi, Philipp Max, Yorbe Vertessen, Bruma en Carlos Vinicious; allemaal behoren ze dinsdag niet tot de selectie van Peter Bosz.

Voorspelling TOTO

Met Sturm Graz mag PSV toch eigenlijk geen problemen kennen. Daarvoor zijn de Oostenrijkers te zwak en beschikt PSV over (veel) meer kwaliteit. Neem bijvoorbeeld Noa Lang. De excentrieke buitenspeler kwam deze zomer over van Club Brugge en liet zich in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord meteen gelden. Lang maakte de enige treffer en bezorgde PSV daarmee de eerste prijs van het seizoen. Breekt Lang dinsdag opnieuw de ban? Je pakt er 5,5 keer je inleg mee!

Wedtip TOTO

Noa Lang scoort eerste doelpunt en wint > 5.50

Waar kun je PSV - Sturm Graz zien op tv?

De wedstrijd tussen PSV - Sturm Graz in de 2e voorronde van de Champions League wordt dinsdagavond om 20.30 uur uitgezonden op Veronica

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?