Voorspelling Rangers FC – PSV: zet PSV een eerste stap richting zo begeerde Champions League?

Buitenkant van Ibrox Park, het beroemde stadion van Rangers FC

Voorspelling Rangers FC – PSV: zet PSV een eerste stap richting zo begeerde Champions League?

In de jacht op Champions League-voetbal wacht voor PSV een nieuwe dubbele confrontatie met Rangers FC. Vorig jaar versperden de Schotten nog de weg naar het miljardenbal voor de Eindhovenaren, dit jaar moet het toch lukken voor de ploeg van Peter Bosz. Dinsdag wacht eerst de wedstrijd in Glasgow!

Rangers FC - PSV
Play-offs Champions League
22 augustus, 21.00 uur
Ibrox Park, Glasgow (Sch)

In Eindhoven zijn ze er inmiddels een beetje aan gewend. Het is nog maar augustus en er staan al twee joekels van wedstrijden op het programma. Vorig seizoen en het jaar daarvoor ging het jammerlijk mis in de play-offs voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Beide keren kreeg PSV het niet voor elkaar na een redelijk gunstig resultaat in de uitwedstrijd de klus in eigen huis te klaren. Twee jaar terug liepen de Einhovenaren zich stuk op Benfica (0-0 na een 2-1 uitnederlaag), vorig jaar herhaalde de geschiedenis zich tegen Rangers (0-1 na een 2-2 gelijkspel in Glasgow). Dit jaar zijn de Schotten dus opnieuw de laatste horde voor PSV richting het miljardenbal, het podium waar de club zo naar smacht. Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat de beroemde hymne door het Philips Stadion schalde.

Dat PSV vorig jaar Rangers niet klein kreeg had het aan zichzelf te wijten. In de groepsfase bleek de Schotse ploeg totaal niet van het niveau Champions League te zijn. In een poule met Ajax, Napoli en Liverpool eindigde Rangers puntloos laatste met een doelsaldo van -20. In Eindhoven zullen ze zich nog wel eens achter de oren hebben gekrabd. Een jaar later is veel veranderd in Glasgow. Giovanni van Bronckhorst was twaalf maanden geleden nog trainer bij Rangers en in de zomer vertrok een elftal spelers. Onder hen Malik Tillman – inmiddels PSV’er – en Antonio Colak, de beul in Eindhoven. Wat er dan voor terug is gekomen? Onder andere Sam Lammers, kind van PSV, die via Atalanta, Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria deze zomer in Glasgow neerstreek. Met Cyriel Dessers en Danilo versterkte Rangers zich met nog twee oud-Eredivisiespelers.

Voorspelling TOTO

Waar PSV een makkie had tegen Sturm Graz, plaatste Rangers zich met de grootst mogelijke moeite voor de play-offs. Tegen Servette FC werd het thuis 2-1, in Zwitserland 1-1. Het zegt veel over de krachtsverhoudingen vooraf. PSV, dat zich aan de vooravond van het tweeluik nog versterkte met Serginho Dest, heeft op alle fronten een betere selectie dan Rangers. In het thuisduel dinsdag kunnen de Schotten natuurlijk wel rekenen op het bloedfanatieke publiek op Ibrox Park. Het kan de ploeg van Michael Beale vleugels geven. Maar speelt PSV zoals de voorbije weken, dan verwachten we zeker een zege van de Eindhovenaren. Is spits Luuk de Jong weer van grote waarde voor PSV? Een kopgoal van de aanvoerder levert je zes keer je inleg op!

WEDTIP

Luuk de Jong scoort kopgoal > 6.00

Waar kun je Rangers FC - PSV zien op tv?

De heenwedstrijd van de play-offs van de Champions League tussen Rangers FC en PSV wordt dinsdagavond om 21.00 uur uitgezonden op Veronica.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?