Voorspelling RB Leipzig – Real Madrid: wat kan record-winnaar zonder Bellingham?

Voorspelling RB Leipzig – Real Madrid: wat kan record-winnaar zonder Bellingham?

Zeg je dit seizoen Real Madrid, dan zeg je automatisch ook Jude Bellingham. De nog maar 20-jarige Engelsman is in zijn eerste jaargang bij De Koninklijke direct dé smaakmaker. Juist nu de Champions League de knock-outfase ingaat, moet Bellingham voorlopig toekijken door een verstuikte enkel. De vraag is hoe goed dit Real is zonder La Liga’s topscorer (16 goals). Kan RB Leipzig in de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League de 14-voudig winnaar in bedwang houden?

RB Leipzig - Real Madrid
Achtste finale Champions League
13 februari 2024, 21,00 uur
Red Bull Arena, Leipzig (Dui)

De nummer vijf van de Bundesliga tegen de koploper van La Liga. Normaal gesproken is het dan duidelijk wie de favoriet is. Maar dat ligt nu anders. Niet eens zozeer omdat RB Leipzig in goede vorm verkeert. Integendeel. Van de laatste zes competitieduels wonnen Die Roten Bullen er slechts één. Nee, het komt door de eerder genoemde absentie van Bellingham. De zomeraankoop van Real Madrid was in alle competities direct betrokken bij 28 goals (twintig doelpunten, acht assists). Het zijn cijfers waar niemand bij de ploeg van Carlo Ancelotti bij in de buurt komt. Uiteraard blijft er genoeg kwaliteit over bij Real. Maar de overduidelijke favorietenrol heeft het nu niet.

Zoals gezegd, beleeft Leipzig niet het allerbeste seizoen. De formatie van trainer Marco Rose staat vijfde in de Bundesliga met een achterstand van achttien punten op koploper Bayer Leverkusen. De reeks van één zege in zes wedstrijden is niet erg hoopgevend op een beter verloop van de rest van het jaar. Wat misschien wel wat hoop kan geven, is dat Leipzig twee keer op rij niet verloren heeft. Het won uit bij Union Berlin en hield aan de uitwedstrijd tegen Augsburg een punt over. In de vorm van Loïs Openda heeft Leipzig zijn ‘eigen’ Bellingham. De voormalig speler van Vitesse scoorde dit seizoen al negentien keer als we alle competities meerekenen. De Belg is dinsdagavond wél beschikbaar. Kan hij Leipzig helpen aan een mooi resultaat tegen Real? Met een gelijkspel zullen de Duitsers op voorhand ongetwijfeld tevreden zijn.

WEDTIP 
Betbuilder: Gelijkspel en Openda scoort > 8,00

Waar kun je RB Leipzig - Real Madrid zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen RB Leipzig en Real Madrid wordt dinsdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?