Voorspelling Lens – PSV: boeken Eindhovenaren eerste zege?

Fans van RC Lens

Voorspelling Lens – PSV: boeken Eindhovenaren eerste zege?

Na twee speelrondes in de Champions League wacht PSV nog op de eerste overwinning. Een overwinning die inmiddels wel noodzakelijk begint te worden, wil die ploeg van Peter Bosz een serieuze gooi doen naar overwintering in het miljardenbal. Dinsdagavond gaat PSV op bezoek bij Lens, de koploper ion poule B. Lukt het in Frankrijk de eerste driepunter bij te schrijven?

RC Lens - PSV
Poule B Champions League
24 oktober, 21.00 uur
Stade Bollaert-Delelis, Lens (Fra)

In eigen land is PSV ongenaakbaar. Na negen wedstrijden heeft de Eredivisiekoploper nog geen enkel punt verloren. In het verleden blonken de Brabanders nog weleens uit in zuinige zeges. Daar is nu geen sprake van. Met dertig goals scoort PSV gemiddeld 3,3 keer per duel. Met slechts drie tegentreffers is de defensie ook ijzersterk. Dat er een groot verschil zit in het niveau van de Eredivisie ten opzichte van de Champions League ondervindt PSV aan den lijve. Tegen Arsenal werden de mannen van Bosz zoek gespeeld: 4-0. Tegen Sevilla leek de Europa Cup I-winnaars van 1988 ook tegen een nederlaag aan te lopen, maar een doelpunt van Jordan Teze diep in blessuretijd bezorgde PSV alsnog een punt. Daarmee staat het nog wel onderaan in poule B.

Lens is de verassende koploper is deze groep. De Fransen speelden uit bij Sevilla met 1-1 gelijk en boekten in eigen huis een zeer knappe overwinning op Arsenal. Waar de prestaties in Europa goed zijn, loopt het voor Lens in de Ligue 1 totaal niet. We vinden de nummer twee van vorig seizoen terug op een vijftiende plek. De achterstand op nummer één AS Monaco is al opgelopen tot elf punten. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Lens in de competitie al vier wedstrijden op rij niet heeft verloren (twee gelijke spelen, twee maal winst). Je zou dus kunnen stellen dat de formatie van Franck Haise langzaam uit het dal kruipt. Voor PSV geen goed nieuws. Om de kans op Champions League-overwintering reëel te houden is het zaak in ieder geval niet te verliezen in Noord-Frankrijk. Winst op Lens is misschien wat te hoog gegrepen. Een remise lijkt realistischer. Is zowel de rust- als eindstand gelijk? Dan kun jij ruim vijf keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP 
Halftime/Fulltime: Gelijkspel/gelijkspel > 5,50

Waar kun je RC Lens - PSV zien op tv?

De Champions League-wedstrijd tussen Lens en PSV is dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?