Voorspelling SK Brann - AZ: lastige klus voor de Alkmaarders!

Vlag AZ Conference League

Voorspelling SK Brann - AZ: lastige klus voor de Alkmaarders!

AZ kende vorige week een moeilijke avond op eigen veld tegen SK Brann, en moet na de 1-1 donderdag vol aan de bak in Noorwegen om de groepsfase van de Conference League te halen. Gaat het de halvefinalist van vorig seizoen lukken, of wacht een roemloze aftocht?

SK Brann - AZ
Play-offs Conference League
31 augustus, 19.00 uur
Brann Stadion, Bergen (Noo)

Het bij het grote publiek vrij onbekende SK Brann kwam in de heenwedstrijd in het AFAS Stadion uitstekend voor de dag. AZ creëerde weinig kansen en de 0-1 van Niklas Castro na een uur spelen kon onmogelijk onverdiend worden genoemd. Verdediger Pantelis Hatzidiakos, gelegenheidsaanvoerder bij afwezigheid van Jordy Clasie, maakte tien minuten later gelijk maar verder kwam AZ niet.

Was Brann nou zo goed, of AZ nou zo slecht? Op die vraag krijgen we donderdag in de return in Noorwegen een antwoord. Vooral in de eerste helft speelden de Alkmaarders in de heenwedstrijd bijzonder matig, de vraag is of Brann als AZ wél goed speelt nog steeds zo makkelijk stand houdt. Trainer Pascal Jansen kreeg in aanloop naar de return in ieder geval goed nieuws uit de ziekenboeg. Mees de Wit en Myron van Bredenrode zijn fit genoeg om mee te reizen naar Bergen en ook aanwinst Tiago Dantas is in het vliegtuig gestapt. De van Benfica gehuurde middenvelder kan tegen Brann zijn eerste minuten voor AZ maken.

Jansen sprak in aanloop naar het duel in Noorwegen over een 50-50 wedstrijd, en op basis van de heenwedstrijd is dat wel te begrijpen. Zijn de verschillen donderdag opnieuw minimaal, en is het zowel bij rust als na negentig minuten gelijk? Daar staat een mooie quotering van 7.00 tegenover!

WEDTIP

HT/FT gelijkspel/gelijkspel > 7.00

Waar kun je SK Brann - AZ zien op tv?

De return van de play-offs van de Conference League tussen AZ en SK Brann wordt donderdagavond om 19.00 uur uitgezonden op Veronica.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?