Voorspelling Sparta – Feyenoord: herstelt landskampioen zich in stadsderby?

Voorspelling Sparta – Feyenoord: herstelt landskampioen zich in stadsderby?

De start van het nieuwe seizoen was een valse voor landskampioen Feyenoord. In eigen huis kwamen de Rotterdammers niet verder dan 0-0 tegen Fortuna Sittard. De eerste driepunter moet dan maar worden behaald in de stadsderby tegen Sparta. De laatste jaren kent Feyenoord nauwelijks problemen op het Kasteel. Hoe is dat zondag?

Sparta - Feyenoord
Eredivisie
20 augustus, 14.30 uur
Het Kasteel, Rotterdam

Sparta beleefde vorig seizoen een van de beste jaren van de laatste decennia. Onder leiding van Maurice Steijn eindigden de Rotterdammers op een knappe zesde plek. Er hing een Europees ticket in de lucht, maar die ging via de play-offs uiteindelijk naar FC Twente. Is Sparta in staat het successeizoen nog eens dunnetjes over te doen? Dat moet dan wel aan de hand van Jeroen Rijsdijk, de voormalig assistent die naar voren werd geschoven na het vertrek van Steijn. De oefenmeester had nog niet eerder een betaald voetbalclub onder zijn hoede, dus nam de clubleiding wel een gok. Voorlopig heeft Sparta nog niet kampen met een enorme leegloop qua spelers, maar dat kan de komende weken uiteraard nog veranderen. Waar de Kasteelheren deze jaargang toe in staat zijn, is dus nog afwachten. Sparta begon in ieder geval goed aan dit seizoen. Vorige week boekte het een 1-2 uitoverwinning bij PEC Zwolle.

 

Zoals gezegd leed Feyenoord gelijk puntenverlies. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de formatie van Arne Slot een groot gedeelte van de wedstrijd met een man minder speelde door een rode kaart voor kersverse aankoop Bart Nieuwkoop. Het puntenverlies betekende wel de tweede tik voor Feyenoord in korte tijd. De Rotterdammers ging als favoriet het duel in om de Johan Cruijff Schaal. Toch trok PSV daarin aan het langste eind. Sparta ruikt misschien z’n kans. Maar een blik op de recente historie tussen beide clubs biedt weinig hoop. Feyenoord won de laatste zes duels van Sparta. Voor de laatste overwinning van de club uit Spangen moeten we terug naar 2017, toen Feyenoord op het Kasteel werd verslagen. Kan Sparta zes jaar later weer toeslaan? Wij denken van niet. We verwachten we dat de ploeg van Rijswijk lang gelijke tred kan houden, maar dat de landskampioen na rust uitloopt naar de winst.

WEDTIP

Halftime/Fulltime: Gelijkspel/Feyenoord > 4,50

Waar kun je Sparta - Feyenoord zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Sparta en Feyenoord is zondagmiddag live te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?