Voorspelling WK-finale: pakt Van Gerwen zijn vierde wereldtitel?

Ally Pally

Voorspelling WK-finale: pakt Van Gerwen zijn vierde wereldtitel?

Na bijna drie weken topdarts is daar eindelijk de apotheose van het WK: de finale tussen Michael van Gerwen en Michael Smith, een herhaling van de eindstrijd van 2019. In de zesde finale voor onze landgenoot hoopt hij zijn vierde wereldtitel te bemachtigen. Voor de Engelsman is het zijn derde WK-eindstrijd. Hij won ‘m nog nooit. Komt daar dinsdagavond verandering in?

Michael Smith - Michael van Gerwen
Finale WK darts 2023
3 januari, 21.15 uur
Alexandra Palace, Londen (Eng)

ZET IN & WIN!

 

Na een paar mindere jaren – zo won Van Gerwen in 2021 geen enkele major – is Mighty Mike weer helemaal terug. De Brabander toonde in aanloop naar dit WK al zijn vorm door onder andere het World Matchplay en de World Grand Prix op zijn naam te schrijven. Tijdens dit wereldkampioenschap trok Van Gerwen die vorm door. In elke wedstrijd gooide hij een gemiddelde boven de honderd, waarmee hij bijna al zijn tegenstanders kansloos liet. De enige die de drievoudig wereldkampioen enigszins aan het wankelen bracht, was Mensur Suljovic in de derde ronde (4-2). In de rest van het toernooi stond Van Gerwen nog maar één set af. In de kwart- en halve finale werden respectievelijk Chris Dobey (5-0) en Dimitri Van den Bergh (6-0) van de baan geveegd. De Nederlander is dan ook de grote favoriet om de beker in Ally Pally omhoog te houden.

WEDTIP
Van Gerwen wint, hoogste uitgooi en meeste 180’ers > 5,00

Smith moest zich door dit toernooi heen vechten. Het lot van Bully Boy hing met name in de derde ronde tegen Martin Schindler aan een zijden draadje. De Duitser kwam met 3-1 voor, maar Smith sleepte de zege er toch nog uit: 4-3. Daarna werd het spel van nummer vier van de wereld telkens een beetje beter. Maar aan het niveau van Van Gerwen wist Smith nog nauwelijks te tippen. Hij scoorde slechts twee keer een hoger gemiddelde dan honderd. Is er dan niks waar de winnaar van de Grand Slam of Darts (zijn eerste major-zege na acht verloren finales) zich aan vast kan klampen? Dat zijn dan de laatste drie ontmoetingen. Die gingen allemaal naar Smith, op een tv-toernooi. Maar wij denken dat de Engelsman al blij moet zijn als hij een paar sets weet af te snoepen van Van Gerwen.

WEDTIP
Van Gerwen wint met 7-3 > 5,00

Waar kun je het WK Darts finale van 2023 zien op tv?

Je kunt de finale van het WK darts gewoon volgen op de livestream van TOTO. Log hiervoor in op jouw account en ga naar het live aanbod van TOTO. Elke wedstrijd kun je volgen in onze livestream!

Kijk je liever tv? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. In Nederland worden alle wedstrijden uitgezonden bij streamingdienst  Viaplay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!

 

ZET IN & WIN!