Voorspelling WK voetbal vrouwen: kan Oranje weer de finale halen?

De oranje fans zullen in Hamburg in grote getalen aanwezig zijn. Lees hier de voorspelling Polen - Nederland

Voorspelling WK voetbal vrouwen: kan Oranje weer de finale halen?

Met een wedstrijd tussen gastland Nieuw-Zeeland en eenmalig wereldkampioen Noorwegen begint donderdagochtend het negende WK voetbal voor vrouwen. Naast Nieuw-Zeeland worden er ook wedstrijden in Australië afgewerkt. Nederland heeft zich voor de derde keer op rij gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap. Bij de vorige editie in 2019 wisten de Leeuwinnen de finale te bereiken. Slagen ze daar dit jaar weer in?

WK voetbal 2023
20 juli t/m 20 augustus
Australië en Nieuw-Zeeland

ZET IN & WIN!

 

Er is voor het Nederlands Elftal een hoop veranderd sinds het de finale vier jaar geleden verloor van de Verenigde Staten. Destijds werd Oranje als regerend Europees kampioen gezien als een van de favorieten. Bondscoach Sarina Wiegman had een team neergezet dat in die jaren heel lastig te verslaan was. De kentering kwam na de Olympische Spelen van 2021. De Leeuwinnen gingen voor de medailles, maar werden in Tokio al in de kwartfinales uitgeschakeld. Wiegman vertrok daarop naar Engeland. Onder haar opvolger Mark Parsons wist Nederland zelden echt te overtuigen. Na het EK van 2022, waar wederom de kwartfinale het eindstation was, moest de Engelsman alweer zijn biezen pakken.

Mix van ervaring en talent

Onder de nieuwe bondscoach Andries Jonker lijkt er een frisse wind te waaien. Hoewel hij nog steeds een beroep doet op speelsters die een grote bijdrage hadden aan de successen in het vorige decennium, zoals Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Jackie Groenen en Lieke Martens. Vivianne Miedema is niet van de partij; zij is nog altijd herstellende van een zware knieblessure. Naast de vaste kern kloppen er de nodige talenten op de deur. Speelsters als Wieke Kaptein (17), Kerstin Casparij (22), Damaris Egurrola (22) en Esmee Brugts (20) staan al klaar om de ‘oude garde’ op de volgen.

Pittige tegenstanders

Het is de vraag of de mix van ervaring en talent Oranje al tijdens dit WK succes kan opleveren. Volgens onze quoteringen maken er zeven landen méér aanspraak op de titel. De recente prestaties van de Leeuwinnen zijn nog te wisselvallig om echt tot de favorieten gerekend te worden. De poule doorkomen zou normaal gesproken wel moeten lukken, ondanks dat de ploeg van Jonker is ingedeeld bij regerend wereldkampioen VS. Van Portugal en Vietnam hoeft Nederland niet al te veel tegenstand te verwachten. Mochten ‘we’ als tweede in groep E eindigen, dan wacht in de achtste finales de nummer één van poule F, en dat kan zomaar Zweden worden. Dat land werd bij het vorige WK nog derde en is ook de huidige nummer drie van de FIFA-ranking (Nederland nr. 9). Dat kan dus een behoorlijk lastige kluif worden.

Favorieten

Wie mogen we dan wél tot de favorieten rekenen? Het te kloppen team is viervoudig wereldkampioen de Verenigde Staten, dat ook eerste staat op de FIFA-ranking. De landen die voor de VS een serieuze bedreiging vormen, zijn Europees kampioen Engeland ( quotering 5,00), Spanje ( 5,50) en Duitsland ( 8,75). Laatstgenoemd land is na de VS het meest succesvol op het WK met twee wereldtitels. Het groepje outsiders begint met gastland Australië ( 11,50), nr. vijf van de wereld Frankrijk ( 11,50), Zweden ( 19,00), Nederland ( 22,00), Brazilië ( 26,00), regerend Olympisch kampioen Canada ( 30,00) en de wereldkampioen van 2011 Japan ( 30,00).

Voorspelling TOTO

Met minder dan de wereldtitel zullen de Verenigde Staten geen genoegen nemen. Alle statistieken wijzen erop dat zij voor de vijfde keer het WK gaan winnen. Zo won de formatie van bondscoach Vlatko Andonovski dit jaar alle acht gespeelde interlands. Daar kan geen enkel ander land aan tippen. Maar bij de Olympische Spelen zagen we dat de VS niet onklopbaar is. In onze ogen is het Engeland van Wiegman de grootste uitdager van de regerend wereldkampioen. Ook Zweden, dat bijna altijd ver komt op een WK, zou voor de VS weleens een serieuze bedreiging kunnen vormen. Wij denken dat Nederland al direct na de poulefase strandt.

Waar kun je het WK zien op tv?

Elke dag zendt de NOS één wedstrijd live uit, zowel online als op tv. Uiteraard worden alle wedstrijden van het Nederlands Elftal sowieso live uitgezonden.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

[button color="toto" size="" type="" url=" https://sport.toto.nl/wedden/sport/7894/wk-vrouwen-2023/wedstrijden"]ZET IN & WIN![/button]

[button color="toto" size="" type="" url=" https://www.toto.nl/speluitleg/sport"]HOE WERKT TOTO SPORT?[/button]