Voorspelling Zrinjski Mostar - AZ: neemt AZ eerste horde tegen grote onbekende?

Vlag AZ Conference League

Voorspelling Zrinjski Mostar - AZ: neemt AZ eerste horde tegen grote onbekende?

AZ begint de groepsfase van de Conference League met een uitwedstrijd tegen de grote onbekende uit de poule. Zrinjski Mostar is in Bosnië de eerste tegenstander van de Alkmaarders, die in de Eredivisie nog foutloos zijn.

Zrinjski Mostar - AZ
Play-offs Conference League
21 september, 18.45 uur
Stadion pod Bijelim Brijegom, Mostar (BIH)

Een trip naar Bosnië is niet nieuw voor AZ. Vorig seizoen reisde de ploeg van Pascal Jansen af naar Sarajevo, waar het speelde tegen FK Tuzla City. AZ won gemakkelijk, met 0-4, nadat het thuis ook al met 1-0 gewonnen had. Tuzla was het seizoen daarvoor tweede geworden in de Bosnische Premijer Liga, met een straatlengte achterstand op kampioen Zrinjski. De ploeg uit Mostar prolongeerde afgelopen seizoen de landstitel met opnieuw een grote voorsprong en voor het eerst werd via de voorrondes de groepsfase van een Europees toernooi bereikt.

AZ kwam met de hakken over de sloot in de groepsfase van de Conference League. In Noorwegen namen de Alkmaarders de penalty’s tegen Brann Bergen beter en dus is de halvefinalist van vorig jaar weer van de partij in het jongste Europese toernooi. Met Aston Villa en Legia Warschau als andere tegenstanders in de poule liggen er voor AZ zeker kansen op het bereiken van de knock-outfase. Zrinskji is op papier de zwakste broeder in de groep, en AZ neemt een goede vorm mee naar Bosnië. In de Eredivisie zijn de Noord-Hollanders nog foutloos. AZ won de laatste twee duels met 2-0 en een kleine overwinning is wat we donderdag ook in Mostar verwachten.

WEDTIP

AZ wint en minder dan 2,5 doelpunten > 3.70

Waar kun je Zrinjski - AZ zien op tv?

De groepswedstrijd in de Conference League tussen Zrjinski Mostar en AZ is vanaf 18.45 uur live te zien op Veronica en ESPN2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?