Deutsche Bank Park (Eintracht Frankfurt)

Het stadion in Frankfurt am Main heet Deutsche Bank Park. Niet de meest lekker bekkende naam, maar dat is nu eenmaal een eis van de sponsor. Dit stadion is vrij modern vanwege een grondige renovatie in de jaren 2002 tot 2005. Destijds vanwege het wereldkampioenschap voetbal. Met het EK keert er dus weer een eindtoernooi naar dit mooie complex in het zuiden van Duitsland.

Deutsche Bank Park is een stadion met een lange geschiedenis, zoals we vaker in Duitsland zien. Het is de thuisbasis van de Bundesliga club Eintracht Frankfurt, die je vast wel bekend in de oren klinkt. Hoeveel weet je over dit stadion? Lees verder en ontdek nieuwe, leuke details over de plek waar vijf EK-wedstrijden gespeeld zullen worden.

Inhoudsopgave:

  • Wedstrijden tijdens EK 2024

  • Geschiedenis

  • Tribunes

Wedstrijden tijdens EK 2024

Het Deutsche Bank Park stadion is één van de tien steden waar EK-wedstrijden gespeeld zullen worden, vijf om precies te zijn:

Groespfase

  • Maandag 17 juni 18:00 uur: België - Slowakije

  • Donderdag 20 juni 18:00 uur: Denemarken - Engeland

  • Zondag 23 juni 21:00 uur: Zwitserland - Duitsland

  • Woensdag 26 juni 18:00 uur: Slowakije - Roemenië

Achtste finale

  • Maandag 1 juli 21:00 uur: 1F - 3A/B/C

Er staan verschillende mooie wedstrijden in Frankfurt am Main op het programma, al zijn de meeste wedstrijden dus in de groepsfase. In de latere fases zal het stadion slechts eenmaal gebruikt worden.

Geschiedenis van het Deutsche Bank Park stadion

Het Deutsche Bank Park stadion is van oorsprong een voetbalstadion uit 1925. De officiële naam was tot aan 2002 Waldstadion. Maar om te voldoen aan de eisen voor het WK voetbal in 2006, werd besloten het oude stadion te slopen en er een nieuwe voor in de plaats neer te zetten. Zo is het Deutsche Bank Park stadion ontstaan.

Hoewel, eigenlijk is dat niet de naam van het stadion nadat de deuren weer open gingen. Zo kreeg het in 2005 de naam 'Commerzbank Arena' en die naam heeft het stadion tot 2020 gehad. Dat jaar stapte Deutsche Bank in. Daarom wordt het stadion nu Deutsche Bank Park genoemd. Maakt uiteindelijk weinig uit, want het gaat om de voordelen van het stadion.

Wat dat betreft is het een logische keuze om voor dit stadion te gaan, want het is vlakbij het vliegveld doordat het precies tussen de luchthaven en Frankfurt ligt. Vanuit de stad is het stadion ook eenvoudig bereikbaar met de tram of via de snelweg. Met een gunstige ligging in een natuurlijke omgeving met bossen, behoort deze locatie tot één van de mooiere op het EK-programma. Het stadion is de moeite waard om te bezoeken. Combineer het zeker eens met een bezoekje aan de stad. Er is genoeg te vinden, van het Frankfurt Museum tot leuke clubs en meer.

Bezoek je speciaal het stadion? Vergeet dan niet het Eintracht Frankfurt Museum mee te pakken. Absoluut de moeite waard! Buiten voetbal om wordt het Deutsche Bank Park stadion ook geregeld gebruikt voor concerten en andere evenementen.

Tribunes in het Deutsche Bank Park stadion

Het Deutsche Bank Park stadion kent een capaciteit van 51.500 plaatsen. Ruim voldoende om fans te ontvangen voor het Europees Kampioenschap voetbal. De tribunes in het stadion kennen geen bijzondere naam, maar wel een wat bijzondere vorm. De lange én korte zijdes zijn namelijk wat gebogen, waardoor er rondom het veld een meer ovale vorm ontstaat.

Dit zorgt voor een mooi aangezicht van het stadion, dat de tribunes heeft opgedeeld over twee niveaus. Het betreffen voornamelijk zitplekken, waardoor het bij een vol stadion echt genieten is van de sfeer. Zeker bij mooie thuiswedstrijden van Eintracht Frankfurt. Om het de bezoekers nog wat comfortabeler te maken, is het mogelijk het dak te sluiten. Dit komt voornamelijk van pas bij een concert.

Vanwege plekken op het veld neemt de capaciteit dan nog wat toe, maar dat maakt voor het EK weinig uit. Dan zal het stadion het met de normale capaciteit van 51.500 zitplaatsen moeten doen. Genoeg ruimte natuurlijk, wat voor een bruisende sfeer zal zorgen zodra het toernooi van start gaat!

Zet in en win!

Ga je zelf naar het Deutsche Bank Park stadion tijdens het EK? Dan wensen we je veel plezier, het behoort tot één van de mooiere stadions. Lekker vanuit je luie stoel het EK kijken? Dat kan natuurlijk ook. In beide gevallen kun je via TOTO jouw sportbeleving nog mooier maken. Je kunt namelijk wedden op alle wedstrijden die in het Deutsche Bank Park stadion gespeeld worden. Check het bovenstaande overzicht of ons sportsbook om te kijken welke wedstrijden er op het programma staan.

SPEEL MEE!

Home -> Voetbal -> EK 2024 -> Stadions -> Deutsche Bank Park