28 januari 2024
15.30
SV Darmstadt 98

1. FC Union Berlin - SV Darmstadt 98: statistieken Bundesliga

Komende zondag staat 1. FC Union Berlin tegen SV Darmstadt 98 op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Union in het voordeel tegen Darmstadt. Welke uitslag levert het komende duel op?

union berlin fans

Union won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Merck-Stadion am Böllenfalltor, met 1-4.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Union het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Darmstadt won niet, driemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

1. FC Union Berlin - SV Darmstadt 98
Bundesliga
15.30, Stadion An der Alten Försterei

Terugblik: Union wint onderlinge duels vaker dan Darmstadt

De ploeg uit Berlijn en de spelers uit Darmstadt kwamen elkaar sinds 2018 éénmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen vijf goals, gemiddeld 5 doelpunten per wedstrijd.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vier doelpunten. Gemiddeld zijn dit 4 goals per duel.
  • Daarnaast werd er zeven keer op goal geschoten, gemiddeld 7 keer per wedstrijd. Spelers van Darmstadt schoten het vaakst, namelijk vijf keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 3. Die Eisernen maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Vorige ontmoetingen in de Bundesliga:

26-08-2023Darmstadt
Union
1-4

Die Eisernen kleurloos

Die Eisernen geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel verloor Union van Bayern. Het werd 0-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Eisernen twee duels, verloren tweemaal en speelden één keer gelijk. Union hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FC Union Berlin:

• scoorde zeventien goals deze competitie in zeventien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1.
  • scoorde thuis tien keer en uit zevenmaal.
  • de spelers schoten in totaal 52 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,06 keer per wedstrijd.

Spelerstats 1. FC Union Berlin:

• Robin Gosens en Kevin Behrens zijn met vier goals de topscorers van Die Eisernen in deze competitie.
  • Kevin Behrens maakte vier goals uit een kopbal.
  • Aissa Laidouni en Kevin Volland gaven driemaal een assist.

Darmstadt al een tijdje zonder winst

De spelers uit Darmstadt hebben het lastig en kunnen de laatste elf duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd speelde Darmstadt gelijk tegen Eintracht (2-2). De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Darmstadt drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. Darmstadt hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats SV Darmstadt 98:

• scoorde 22 goals deze competitie in achttien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,22.
  • scoorde thuis twaalf keer en uit tienmaal.